SERGEI SUPINSKY
NEMA IH NIGDJE

Gdje je Realov dvojac kojem su svi predviđali veliku budućnost? Oduševili svijet, pa nestali u sekundi

I kada su zdravi, Fede Valverde i Martin Odegaard gotovo uopće ne sudjeluju u Realovim utakmicama.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2021. 13:15

Tko je preživio financijski užasno tešku 2020. godinu - priča. Poznata je to izreka preformulirana iz futura i prezent. Jer, zaista, sportski, napose klubovi koji su se znali sučeliti s ogromnim gubitkom novca zbog koronavirusa sad profitiraju na više razina. Ključno je, pri najvećim nogometnim postrojenjima bilo, racionalizirati troškove. A i tu se jedan posebno istaknuo.

Madridski Real dakle, prošlog ljeta, nikog nije dovodio. Prvaci Španjolske s istim su snagama krenuli u novu sezonu, ostavivši pritom planove o nekim budućim investicijama za budućnost. Navijači već imaju popularni hashtag #Mbappe2021, jasno aludiravši na to da su spremni da se u momčadi Zinedinea Zidanea nadolazećeg ljeta ukaže planetarno popularni napadač PSG-a.

Ipak, Real jest profitirao na tržištu, budući da su se u veznom redu prošle sezone pojavila dva relativno nova lica. Prvi je Fede Valverde koji je do prekida zbog koronavirusa igrao sjajno, a drugog su, o Martinu Odegaardu je riječ, povukli natrag s posudbe u Real Sociedadu. No, gdje su njih dvojica sada?

Odegaard je trebao biti "novi Toni Kroos", a od Valverdea se samo očekivalo da nastavi s dobrom formom. No, i kada su zdravi, ove sezone uglavnom ne igraju budući da se trener Zidane često odlučuje na provjerenu trojku s Modrićem, Kroosom i Casemirom.

- Njihova situacija je jako čudna. Obojici klub bezgranično vjeruje i označio ih je kao budućnost, ali Zinedine Zidane ima drukčije planove. Odegaard je od senzacije lige postao šesti Realov veznjak, a Valverde uglavnom ulazi s klupe kad se umori netko iz nedodirljivog trojca Modrić - Casemiro - Kroos. I dok Valverde još nešto i igra, Odegaard je posljednji put u početnom sastavu bio 1. prosinca protiv Šahtara, a od povratka od lakše ozljede odigrao je šest minuta u četiri utakmice. Očito je da Zidane ponovno računa na veterane, staru gardu koja mu je donijela najveće uspjehe u trenerskoj karijeri. To je imalo smisla dok je momčad nizala pobjede i izgledala odlično, no sad je forma pala, a Zidane ništa ne mijenja. Očekivalo bi se da će koristiti Odegaarda i Valverdea, ali to ne čini. Bit će zanimljivo kako će klub reagirati po tom pitanju - piše španjolski list Marca.

Linker
19. travanj 2024 14:36