Dvostruki strijelac Sergio Camello

 RUBEN DE LA FUENTE PEREZ Nurphoto Via Afp
ČUDNA UTAKMICA

Getafe ostao bez bodova i čak tri igrača u malom madridskom derbiju, isključenje zaradio i ‘majstor‘ na klupi

Rayo Vallecano je došao do pete prvenstvene pobjede i s 23 boda je i dalje na 11. poziciji
Piše: HinaObjavljeno: 02. siječanj 2024. 19:40

U malom madridskom derbiju, kojim je započelo 19. kolo španjolske LaLige, Rayo Vallecano je kao gost svladao Getafe s 2:0.

Zapravo su obje momčadi bile na "gostujućem terenu", jer je Getafe zbog kazne morao "zatvoriti" svoj Coliseum za jednu službenu utakmicu pa je domaćin bio na stadionu Metropolitano, gdje svoje domaće utakmice igra madridski Atletico. Pravo dolaska na utakmicu imali su samo vlasnici godišnjih ulaznica za dvoboje Getafea te još 300 navijača Rayo Vallecana.

Oni su na kraju imali razloga za veselje, jer je njihova momčad prekinula niz od četiri utakmice bez pogotka i pobjede, zahvaljujući golovima Sergija Camella iz prve minute sučevog dodatka u prvom poluvremenu te druge minute drugog dijela.

Getafe je, osim bodova, izgubio i trojicu igrača za najmanje jednu sljedeću utakmicu, jer je Juan Latasa u 40. minuti isključen zbog dva žuta kartona, Mason Greenwood je u 50. minuti dobio izravan crveni karton zbog vrijeđanja glavnog suca, a Damian Suarez je u 70. minuti, nakon što je prethodno dobio žuti karton i bio zamijenjen, zaradio i crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Rayo Vallecano je došao do pete prvenstvene pobjede, ali je s 23 boda i dalje na 11. poziciji. Getafe je 26 bodova na osmom mjestu.

Vodeći Real Madrid i Girona imaju po 45 bodova, a slijede ih Atletico Madrid i Barcelona sa po 38 bodova.

U utorak su na rasporedu još dva dvoboja 19. kola: Real Sociedad - Alaves (19.15 sati) i Valencia - Villarreal (21.30).

Linker
28. travanj 2024 20:46