Roberto Firmino

 OLI SCARFF Afp
VRIJEME ZA RASTANAK

Godinama je bio jedan od glavnih motora Liverpoola, a sada odlazi u Barcelonu, Englezi tvrde - gotovo je

Firmino u tekućoj sezoni Premier lige ima 23 nastupa uz devet pogodaka i četiri asistencije
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2023. 09:55

Nakon gotovo osmogodišnjeg mandata, priča Roberta Firmina u Liverpoolu bliži se kraju. Od dolaska iz Hoffenheima na Anfield, u ljeto 2015., 31-godišnji Brazilac odigrao je 360 utakmica za Redse i postigao 109 pogodaka. S obzirom na to kako mu ugovor istječe sa zadnjim danom lipnja, sve se glasnije nagađalo o njegovom odlasku iz kluba.

Ekskluzivne informacije o njegovoj budućnosti servirao je Daily Mail, koji tvrdi kako je Firmino sve dogovorio s Barcelonom, za koju će potpisati nakon što mu istekne suradnja s engleskim velikanom. Također, priču je potvrdio i brazilski novinar, Josue Seixas, koji je upoznat s igračevom situacijom.

Napadač vrijedan 22 milijuna eura prema Transfermarktu, tako bi u katalonske odaje trebao stići potpuno besplatno, naravno, uz basnoslovnu plaću. Nastavak je to nešto štedljivije Barçine politike uslijed već uobičajenih financijskih problema. Liverpoolova "devetka" ove je sezone upisala 23 nastupa u Premier ligi i mrežu zatresla devet puta, uz četiri asistencije.

Linker
27. travanj 2024 11:41