Ivan Rakitić
 Josep LAGO / AFP / JOSEP LAGO AFP
POTRESI U KATALONIJI

GOTOVO ČITAVI NOU CAMP SALVOM ZVIŽDUKA DOČEKAO PREDSJEDNIKA BARCELONE Evo što je na to rekao Rakitić! Vatreni prokomentirao i 'predsjednika' Messija

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. veljača 2020. 21:35

Barcelona je lako riješila problem zvan Eibar. Gosti iz Baskije nadali su se da bi zatvorenom varijantom možda mogli izvući pozitivan rezultat u Kataloniji, ali bilo je izvjesno da će to teško ostvariti već nakon prvog pogotka domaćina kojeg je Lionel Messi postigao na asistenciju Ivana Rakitića. Argentinac je kasnije dodao još tri pogotka, a točku na i stavio je Arthur minutu prije kraja golom za konačnih 5:0.

Pet golova i još nekoliko dobrih prilika, neki pogoci pak nisu bili priznati zbog zaleđa, no bilo je tu još zanimljivih trenutaka. Uoči utakmice većina od 66.970 gledatelja zvižducima je dočekala predsjednika Barcelone zbog ovotjednih afera koje su isplivale u javnost. 'Bartomeu, ostavka', tako je glasila poruka s tribina Camp Noua...

A kako Rakitić komentira zvižduke upućene predsjedniku Bartomeuu zbog posljednjih skandala oko kluba?

- Svatko ima slobodu da može reći što želi. No, mi smo osjetili veliku potporu navijača – poručio je hrvatski veznjak koji je odigrao cijelu utakmicu u veznom redu Blaugrane.

Publika je u Barceloni pljeskom je s druge strane dočekala novog napadača Martina Braithwaitea, koji je uz posebno odobrenje vodstva španjolske lige doveden iz Leganesa kao zamjena za ozlijeđenog Dembelea. Danac je na terenu proveo 20 minuta nakon što je zamijenio Griezmanna, te je sudjelovao u akcijama uoči četvrtog i petog pogotka domaćina.

- Braithwaite je vrlo snažan napadač koji se spušta duboko i to nam je možda malo nedostajalo. On je igrač koji će puno donijeti momčadi. Sretan sam zbog njega jer je dobar dečko, i željeli smo mu pružiti dobrodošlicu. Mislim da smo od prve minute radili izvrstan posao i jako smo sretni. Znali smo da će zbog velikog pritiska ovo biti komplicirana utakmica – izjavio je Ivan Rakitić.

Osvrnuo se i na 'predsjednika' Messija, kako ga je nazvala Marca.

- Svih ovih tjedana bio je blizu pogotka. Bitno je da je on dobro, a kad je ovakav kao danas, onda je to puno bolje za nas.

Linker
22. travanj 2024 02:53