Aurélien Tchouaméni

 Profimedia
MODRIĆEV NASLJEDNIK?

Gotovo je! Real Madrid službeno potvrdio jedan od najskupljih transfera u svojoj povijesti

Transfer priča o kojoj se već tjednima naveliko piše konačno je privedena kraju
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 14:23

Real Madrid doveo je svoje drugo pojačanje za nadolazeću sezonu. Nakon što je u španjolsku prijestolnicu stigao Antonio Rüdiger, novi igrač kraljevskog kluba postao je i Aurélien Tchouaméni (22). Sada već bivši vezni igrač Monaca, potpisao je ugovor na čak šest godina, a fiksni dio odštete iznosi 80 milijuna eura što mladog igrača smješta na četvrto mjesto najvećih dolazaka u povijesti madridskog kluba.

Ispred njega su samo Eden Hazard, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo. Ukupna odšteta za francuskog reprezentativca može kroz dodatne klauzule i varijable narasti do iznosa od 100 milijuna eura.

Tchouaméni je postao glavna želja Florentina Pereza nakon što je propao dolazak Kyliana Mbappéa, a sam je igrač izrazio želju za dolaskom u redove aktualnog prvaka Europe. Mnogi ga vide kao zamjenu za Luku Modrića koji je nedavno produžio ugovor s klubom na još godinu dana. Uz Camavingu i Valverdea, upravo bi Tchouaméni mogao biti nositelj budućeg veznog reda Real Madrida. Ispred spomenutog trojca će biti težak zadatak da zamijeni sada već legendarni vezni red Modrić-Casemiro-Kroos.

Prije boravka u kneževini, nastupao je za Bordeaux. Za Francusku je upisao 11 nastupa uz jedan pogodak, a hrvatskoj javnosti predstavio se u nedavnoj utakmici na Poljudu.

Linker
26. travanj 2024 20:02