Eden Hazard uskoro odlazi?

 JAVIER SORIANO Afp
DOZLOGRDILO IM JE

Gotovo je! Velika zvijezda odlazi iz Madrida već ove zime, a klub će morati izgubiti ogroman novac

Doveli su ga za više od 100 milijuna, a premierligaš će tražiti aktivaciju odlazne klauzule.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. studeni 2022. 12:19

Veznjak Real Madrida Eden Hazard mogao bi se vratiti u Premier ligu. Njega želi kupiti Newcastle, navodi El Nacional. Klub je za Belgijca spreman platiti 20 milijuna eura. Trenutačni ugovor 31-godišnjeg veznjaka s Real Madridom traje do 2024. godine. Za Hazardov transfer zainteresirana je i Aston Villa, koja je ljetos od Barcelone kupila Philippea Coutinha. Belgijski veznjak ove je sezone upisao šest nastupa, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Real Madrid definitivno više nema povjerenja u Edena Hazarda. U klubu su se umorili od čekanja igrača koji i dalje nimalo ne sliči na veliku zvijezdu koja je na Santiago Bernabéu sletjela iz Chelseaja. Ovo ljeto Carlo Ancelotti bio je tvrdoglav u ideji da vrati Hazarda, kako bi mogao formirati zlatni trozubac uz Viníciusa i Benzemu. Činilo se čak da je na dobrom putu, kada je u Glasgowu Hazard zamijenio ozlijeđenog Benzemu i odigrao jednu od svojih najboljih predstava za Real Madrid.

Sve je to bila fatamorgana, budući da se Hazard nakon toga vratio u svom najgorem izdanju, do te mjere da je u zadnjih 11 utakmica Real Madrida, uz potrebe rotacije na terenu zbog zgusnutog rasporeda, Belgijac sudjelovao samo u dvije utakmice, s mizernom 71 minutom. Hazard je, zapravo, odigrao samo 229 minuta ove sezone, što ga čini jednim od najmanje korištenih igrača Carla Ancelottija.

Kako se navodi u Belgiji, Hazard je već priznao Courtoisu, svom prijatelju i suigraču, da odlazi na zimu. Nada se dobrom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kataru kako bi razina kluba u koji bi išao bila visoka, što bi mu jamčilo dobru plaću. Hazardov cilj je vratiti se u Premier ligu, gdje je stekao slavu.

Najzainteresiraniji klub trenutno je Newcastle arapskog milijardera Mohameda Bin Salmana. Real Madrid će ga rado pustiti. Ideja je bila da se transfer realizira na ljeto, ali s obzirom na okolnosti u klubu žele ubrzati taj transfer.

Cilj je dogovoriti posudbu uz obaveznu opciju otkupa, formulu koja odgovara Newcastleu, koji je za Hazarda bio spreman staviti na stol iznos od blizu 20 milijuna eura.

Linker
24. travanj 2024 22:04