Xavi bi na ljeto trebao imati cijelu novu obranu

 LLUIS GENE Afp
VELIKA REKONSTRUKCIJA

Grandiozni plan Barcelone: Na ljeto dolaze četiri obrambena igrača i to gotovo svi besplatno!?

Ove zime je Barcelona dovela napadačka pojačanja, ljeto se čuva za ona obrambena
Piše: SNObjavljeno: 02. ožujak 2022. 18:56

Kada je Xavi Hernandez preuzeo klupu Barcelone bilo mu je jasno kako klub s Camp Noua treba odraditi gotovo pa potpunu rekonstrukciju. Odlaskom Lionela Messija u PSG dogodio se pad u igri katalonske momčadi pa je uslijedilo ispadanje iz Lige prvaka već nakon natjecanja u skupinama, a u španjolskom prvenstvu Barca zaostaje velikih 15 bodova nad prvoplasiranim Realom.

Prvi dio rekonstrukcije odigrao se u zimskom prijelaznom roku kada je osnažen napadački dio momčadi. Stigli su Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres i Adama Traore. U ljetnom prijelaznom roku slijedi ojačavanje obrane katalonskog velikana.

Mundo Deportivo donosi kako Barcelona na ljeto želi dovesti četiri igrača, kompletnu obrambenu liniju, a na sva pojačanja na Camp Nou planiraju potrošiti ukupno 10-ak milijuna eura. Tri igrača bi došla besplatno - desni bočni Noussair Mazraoui (24) iz Ajaxa te dva stopera iz Chelseaja: César Azpilicueta (32) i Andreas Christensen (25). O svoj trojici se već dosta pisalo kao pojačanjima za Barcelonu, a Mundo Deportivo donosi kako su sva tri igrača voljna doći na Camp Nou.

Četvrti igrač bi bio jedini za kojeg bi se platila odšteta. To je José Luis Gayá (26) iz Valencije, a Barcelona planira za njega potrošiti 10-12 milijuna eura. Ako se ispostavi da Gayá ne bi došao, zamjene bi bile Alejandro Grimaldo iz Benfice ili Nicolás Tagliafico iz Ajaxa. Niti jedan ne bi bio skuplji od iznosa od 10ak milijuna eura.

Dolasci bi značili i odlaske - pitanje je hoće li Dani Alves s 38 godina ostati i sljedeću sezonu u Barceloni. Ako ostane i dođe Mazraoui, onda bi otišao Sergi Roberto. Na poziciji stopera ostaje Gerard Piqué, a Barcelona bi prodala jednog od dvojca Clement Lenglet - Samuel Umtiti, a moguće je, tvrdi Monde Deportivo, da odu obojica.

Linker
02. svibanj 2024 22:50