Mino Raiola, Erling Haaland i Joan Laporta

 AFP
BOMBA IZ ŠPANJOLSKE

Haaland na korak od Barcelone! Znaju se svi detalji ugovora, Laporta mora napraviti samo jednu stvar

Norvežanin ne želi igrati u Realu s Mbappeom, već glavnu ulogu i svu slavu želi samo za sebe
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. siječanj 2022. 20:23

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je u novu 2022. godinu ušao glamuroznom najavom "Barcelona se vratila i cijeli svijet se mora pripremiti da je ponovno snažan faktor na tržištu". Te Laportine riječi znače da će opet vrhunski igrači dolaziti na Camp Nou, a prva želja je definitivno norveški napadač Erling Haaland, koji sa 21 godinom dominira Ligom prvaka i Bundesligom u dresu Borussije iz Dortmunda.

Haaland je želja mnogih europskih velikana, njegova cijena je minimalno 100 milijuna eura, ali Barcelona vjeruje da će s njegovim agentom Minom Raiolom postići dogovor o transferu već sljedećeg ljeta. Štoviše, kako ekskluzivno donosi španjolski Deportes Cuatro, taj dogovor Laporta i Raiola su već postigli i to na njihovom nedavnom tajnom sastanku u talijanskom Torinu!

Deportes Cuatro tvrdi da je zasad riječ samo o usmenom dogovoru predsjednika i najjačeg svjetskog agenta, ali stvar je vrlo jasna. Ako Barcelona prikupi 100 ili više milijuna eura, u što ulaze odšteta za Borussiju, provizija agentu i plaća igrača, Norvežanin će sigurno karijeru nastaviti na Nou Campu!

Zna se već i da bi Haaland potpisao na tri godine plus još dvije, ovisno o ciljevima i namjerama obje strane u poslu, a imao bi približnu godišnju plaću od 30 milijuna eura brutto.

Raiola je još pojasnio da Haaland želi igrati u Barceloni, a ne zajedno s Kylianom Mbappeom, koji će gotovo sigurno završiti u madridskom Realu. Norvežanin u klubu za kojeg potpiše, glavnu ulogu i svu slavu želi za sebe, pa je na pomolu i novo veliko rivalstvo u El Clasicu.

Raiola je dakle Haalanda čvrsto obećao Barceloni, što je očito i potaklo Laportu na javne istupe i obećanja o velikim poslovima, ali sada katalonskom klubu preostaje onaj najteži dio posla, a to je prikupiti milijune za ovaj transfer, koji može postati jedan od najvećih i rekordnih u povijesti nogometa. Barcelonu trese golema financijska kriza, koju zorno ilustrira i nemogućnost registracije nedavno dovedenog Ferrana Torresa sve dok se ne smanji količina novca, koja se izdvaja na plaće igrača.

Jedini način da bi se oslobodio prostor za plaće igrača i nove dolaske je prodaja nekih iz aktualnog kadra trenera Xavija. Laporta bi se lako odrekao igrača kao što su Coutinho, Umtiti, Neto, Demir, pa čak i Dembele, ali pitanje je tko njih želi i koliko se za njih može dobiti. Stoga se može dogoditi da se prodaju neki ključni aduti kao Memphis Depay ili Frenkie De Jong, odnosno velike mlade nade kao što su Pedri, Nico ili Gavi. No, ako Laporta vidi Haalanda kao ključnog igrača projekta nove Barcelone, onda nitko drugi tko je sada u klubu nije nedodirljiv...

Linker
18. travanj 2024 08:18