DANIEL ROLAND/AFP/PROFIMEDIA Daniel Roland/Afp/Profimedia
RIJEČ ‘INSAJDERA‘

‘Haaland u Barceloni? To je stvar marketinga, oni nisu favoriti. Ne mogu pratiti ova dva kluba...‘

Priča o mogućem transferu Erlinga Haalanda u Barcelonu zagolicala je maštu navijača
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. ožujak 2022. 18:37

Barcelona posljednjih dana ne krije da je norveški napadač Erling Haaland njihova meta broj jedan u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. I dok je predsjednik Joan Laporta zanijekao susret s Minom Raiolom i rekao da se navodni sastanak trenera prve momčadi Xavija Hernandeza s mladićem prošlog tjedna u Münchenu ne tiče njega, Haalandov sunarodnjak Jan Aage Fjortoft, nekadašnji igrač i bliski prijatelj obitelji Haaland, drži da mlada zvijezda neće završiti u Kataloniji.

"Rekao bih da su dva kluba ispred ostalih i to su Real Madrid i Manchester City", ustvrdio je Fjortoft.

"Priča s Barcom mislim da je više stvar marketinga. Možda se na kraju to i dogodi, ali u ovim trenucima Barca nije favorit za dovođenja Haalanda. Jasno je da Haalandov transfer neće biti previše vezan uz emocije, nego uz ekonomske stavke, a Barca teško može pratiti Real ili City."

Inače, Barcu su mediji u Kataloniji malo i počeli kritizirati zbog prevelike buke oko Haalandovog potencijalnog dovođenja. No, Haalandu je navodno ponuđen petogodišnji ugovor kada se Laporta sastao s Raiolom u Monacu.

Haaland bi u prvoj godini bio plaćen 20 milijuna eura, u drugoj 30, u trećoj 40, u četvrtoj 50, te konačnih 55 milijuna u petoj godini ugovora. Na sve to dodajte i40 milijuna eura provizije Haalandovim zastupnicima i Haalandovom ocu, plus 75 milijuna eura Dortmundu na ime odštete. Ukupni iznos bio bi oko 310 milijuna eura, a kad ukalkuliramo i davanja državi oko 500 milijuna eura.

Kako znamo da je Barca u dugu od oko 1,3 milijarde eura logično je razumjeti one koji tvrde kako Laporta blefira uvjeravajući navijače da misle kako je sposoban izvesti takvu operaciju.

Linker
23. travanj 2024 22:14