Ferran Torres

 PAU BARRENA Afp
U POTRAZI ZA FORMOM

Hoće li ponovno osvojiti Xavija? Skupo Barcelonino pojačanje u teškim trenucima povuklo zanimljiv potez

Iako su se pojavile informacije da bi ga Barcelona bila spremna prodati, on ne želi otići
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. siječanj 2023. 12:37

Ferran Torres nije pružio ono što se od njega očekivalo u Barceloni kad je prije nešto više od godine dana doveden iz Manchester Cityja za popriličnu odštetu od 55 milijuna eura.

U posljednje vrijeme je izgubio poziciju u udarnoj postavi, treneru Xaviju Hernandezu nametnuli su se drugi igrači na krilnim pozicijama, prije svih Dembele, Gavi i Raphinha, dok je u sredini napada neupitan Robert Lewandowski.

Primjetno je kod Torresa bilo nedovoljno samopouzdanje u posljednjim nastupima. Radio je pogreške koje mu inače nisu svojstvene, te je time nanosio štetu momčadi.

Xavi i njegovi pomoćnici nastoje mu pomoći u sklopu uobičajenog radnog režima u klubu, a sam igrač povukao je zanimljiv potez.

Naime, kako donosi katalonski Sport, Torres je angažirao i psihologa kako bi mu pomogao da se vrati na svoju najbolju razinu.

Ovaj 22-godišnji Španjolac postigao je tek dva pogotka u 15 prvenstvenih nastupa, dok je u Ligi prvaka upisao tri pogotka i asistenciju u pet utakmica. Povremeni bljeskovi nisu zadovoljili ni njega ni ostale u Barceloni, pa se nada da će se uz stručnu pomoć vratiti na pravi put.

Iako su se pojavile informacije da bi ga Barcelona bila spremna prodati, Torres ne želi otići, nego ostati i boriti se za svoju poziciju. Stručna pomoć psihologa mogla bi mu pritom biti od velike koristi.

Linker
20. travanj 2024 15:01