Joško Gvardiol

 TOM DUBRAVEC Cropix
ŠTO ĆE ODLUČITI?

HR senzacija ide prema Realu? Španjolci se raspisali: Kraljevski klub uključio se u utrku za Gvardiola

Za sve zainteresirane, a ima ih mnogo, postoji jedan objektivan problem oko njegova dovođenja.
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 21. prosinac 2022. 11:04

Prelazi li Joško Gvardiol u redove madridskog Reala? Španjolski mediji tvrde: Ta stvar nije toliko daleko od realizacije.

Istina, put do eventualnog transfera na Santiago Bernabeu je dug, ali o 20-godišnjem hrvatskom reprezentativcu već se dulje vrijeme razmišlja u "kraljevskom klubu". Jedna od senzacija sa Svjetskog prvenstva u Kataru našla je svoje mjesto i u idealnoj momčadi turnira, a brojni stručnjaci bivšeg stopera Dinama svrstavaju u red generalno najboljih igrača Mundijala.

- Njegova golema fizička snaga i sigurnost iako ima tek 20 su nevjerojatne. Istina je, traže ga mnoge momčadi, a u igri je i Real - piše Marca.

Španjolski sportski dnevnik na svojim stranicama donosi priču o tome kako se Gvardiola prati već neko vrijeme, a u sezonu i pol koliko je odigrao u njemačkom bundesligašu RB Leipzigu samo je dodatno pojačao interes Reala.

U priči oko dovođenja Gvardiola, već ove zime ili pak tek na ljeto spominju se engleski velikani Chelsea i Manchester City. Prema nekim izvorima, već je počela bitka za njega, pa je tako društvo s Etihada poslalo omotnicu s papirićem na 100 milijuna eura + bonuse, a trenutna ponuda Chelseaja je na 95 milijuna. Londonski Plavci dugo su figurirali kao glavni kandidat za Gvardiolov potpis, pogotovo stoga što se mislilo da će na Stamford Bridge stići u paketu s napadačem Christopherom Nkunkuom. Potonjeg je Chelsea već potpisao, dolazi na ljeto, no posao s Gvardiolom nisu uspjeli završiti prije Svjetskog prvenstva na kojem je stoper Vatrenih briljirao.

- U Realu znaju da je RB Leipzig zapravo tek usputna stanica za mladog Hrvata. Ali, znaju i to da, baš poput slučaja s Judeom Bellinghamom, RB Leipzig i dortmundska Borussia uopće ne moraju prodavati igrače. Novac im ne treba tako da mogu zadržati njih dvojicu. U Realu najprije moraju rasščistiti sve detalje njihovog internog plana za dalje.

Nije tajna da bi ključnu ulogu na relaciji Gvardiol - Real mogao imati Luka Modrić. Ostaje za vidjeti u kojem će se smjeru rasplesti karijera hrvatske senzacije.



Real: Ne dovodimo Gvardiola, Modriću tjedan dana odmora

Aktualni pobjednik nogometne Lige prvaka Real Madrid ne radi na dovođenju hrvatskog braniča Joška Gvardiola, a Luku Modrića očekuje na treningu za tjedan dana, nakon što se odmori od nastupa na SP-u, rekao je klupski dužnosnik u srijedu.

"Luka bi se trebao vratiti na trening 28. ili 29. prosinca. Vratit će se isti dan kada i francuski igrači Camavinga i Tchouameni koji su igrali u finalu Svjetskog prvenstva", rekao je dužnosnik za Hinu.

Modrić, 37-godišnji kapetan Hrvatske, u subotu je osvojio brončanu medalju pobjedom od 2-1 nad Marokom. Drugoplasirani Real Madrid, koji zaostaje dva boda za Barcelonom, iduću prvenstvenu utakmicu igra 30.prosinca kod Valladolida. Izgledno je da će hrvatski veznjak propustiti taj dvoboj. Za dvanaest dana, 1. siječnja, otvara se zimski prijelazni rok.

Španjolske novine Marca su u srijedu izvijestile da se 20-godišnji branič Gvardiol "pojavio na horizontu Real Madrida". Taj dnevnik sa sjedištem u Madridu piše da se stoper "sviđa" ljudima u Real Madridu "ali nije donesena nikakva odluka".

Dužnosnik Real Madrida kaže da objavljena informacija o potencijalnom dovođenju hrvatskog stopera "nije točna". (Hina)

Linker
07. svibanj 2024 10:23