TOM DUBRAVEC Cropix
ŠPANJOLCI OTKRIVAJU

Hrvat u centru velikih pregovora: Xavi za Vatrenog nudi napadača Barcelone, Argentinac ga ne zanima!?

Upravi je jasno poručio da mu je Hrvat interesantniji od ostalih opcija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. siječanj 2023. 17:03

Posljednjih dana španjolski mediji neprestano pišu o mogućem dolasku Marcela Brozovića na Camp Nouu, a Marca je u ponedjeljak izašla s novim navodima po pitanju budućnosti neizostavnog Vatrenog. Tvrde da je Xavi Hernandez, igračka legenda i sadašnji trener Barcelone, prihvatio tu ideju te da bi volio vidjeti Brozovića u svojoj momčadi.

Katalonski velikan razmišlja o razmjeni s Interom - sa svoje strane nude veznjaka Franka Kessieja, a zauzvrat bi mogli dobiti Brozovića, no klub paralelno razmišlja o napadaču Intera Jaoquinu Correai u toj kombinaciji. Kako navodi Marca, Xavi je jasno upravi dao do znanja da mu argentinski adut Correa nije potreban, te da bi umjesto toga radije prihvatio dolazak hrvatskog veznjaka.

Tako novi korak u Brozovićevoj karijeri postaje nešto izgledniji, iako nema mnogo informacija o službenoj ponudi iz Barcelone, talijanski mediji i ugledni novinar Gerard Romero iznijeli su samo da ona postoji, no bez dodatnih detalja.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

"U posljednjim satima Inter je zaprimio ponudu Barcelone za zamjenu Brozović - Kessie, i tako potvrdio glasine koje su se pojavile u španjolskim medijima. Još uvijek nema odgovora iz Intera, klub će razgovarati s oba igrača i vidjeti kakve su njihove želje", na svom Twitter profilu napisao je Gianluca Di Marzio, jedan od upućenijih novinara u vidu nogometnog tržišta, ali naznačio je i da zasad nije bilo dodatnih pregovora nakon prijedloga o razmjeni.

Španjolci tvrde da Kessie nije pobornik ove ideje te da želi uvjeriti Xavija u svoje sposobnosti, a osim toga, mogao bi krenuti i putem Tottenhama, koji je za njega već ponudio 15 milijuna eura, zasad odbijenih u prvim pregovorima na relaciji Barcelona - London.

Barcelona istovremeno radi na prodaji Memphisa Depaya, a Marca tvrdi da postoje i kombinacije u kojima bi nizozemski napadač sudjelova u razmjeni za Brozovića. Među zainteresiranima za Depaya pojavljuje se i ime Atletico Madrida.

Linker
25. travanj 2024 10:40