FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
NOVO SLAVLJE VILLARREALA

Hrvata rastužio najbolji strijelac lige u sudačkoj nadoknadi, Köln razbio ‘prokletstvo‘ staro 32 godine

"Derby du Nord" francuskog Le Championnata pripao je Lensu, Bradarić nastupio, Grbić ni na klupi
Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2022. 23:20

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio i Torino su u Rimu igrali 1-1 (0-0).

Momčad koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, koji je zbog suspenzije susret pratio iz lože umjesto s ruba terena, bila je nadomak pobjede jer je sve do druge minute sudačke nadoknade vodila sa 1-0, a prednost joj je osigurao Pellegri koji je u 56. minuti glavom zakucao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta. No, u drugoj minuti nadoknade najbolji strijelac Serie A Immobile izmaknuo je pozornosti svojih čuvara i također glavom zatresao mrežu nakon ubačaja Milinković-Savića.

Josip Brekalo odigrao je čitav susret za Torino kod kojega je Marko Pjaca ostao na klupi, dok je Toma Bašić za Lazio ušao u 69. minuti.

Šesti Lazio sada ima 56 bodova, kao i sedma Fiorentina koja je ranije u subotu sa 1-0 svladala Veneziju, bod više ima peta Roma, dok je Torino 11. sa 40 bodova.

Na vrhu je Milan sa 71 bodom, dva manje uz utakmicu manje ima drugi Inter.

Gostujuća pobjeda Villarreala

Polufinalist Lige prvaka Villarreal pobijedio je na gostovanju Getafe sa 2-1 u susretu 32. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Villarreal je nakon svega 16 minuta vodio 2-0 golovima Gerarda Morena (7') i Manua Triguerosa (16'), a potom u nastavku poluvremena imao još nekoliko sjajnih prilika razriješiti pitanje pobjednika.

Međutim, gosti nisu uspjeli zabiti treći gol što im se u nastavku moglo osvetiti. Getafe je u 63. minuti smanjio na 1-2 preko Enesa Unala, a potom jurnuo po izjednačenje, no nije uspio.

U ranije odigranom susretu Osasuna je na gostovanju pobijedila Valenciju sa 2-1, a drugi gol za goste zabio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Bio je to okršaj susjeda na ljestvici, a Osasuna je ovom pobjedom preskočila Valenciju i sada je deveta, dok su "Šišmiši" deseti.

Gosti u poveli u 49. minuti. Chimy Avila je mirno realizirao kazneni udarac koji je skrivio Dimitri Foulquier igrajući rukom. Korak bliže pobjedi Osasuna je stigla u 74. minuti golom pogotkom hrvatskog reprezentativca Ante Budimira koji je zabio glavom iz teške pozicije. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone.

Valencija je uspjela smanjiti u 83. minuti iz jedanaesterca, a pogodak je postigao Carlos Soler.

Elche je pobijedio Real Mallorcu sa 3-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Golove za Elche zabili su Johan Mojica (42), Pedro Bigas (58) i Lee Kang-In (81-ag), a odličnu predstavu pružio je i Fidel Chaves s dvije asistencije.

Deportivo Alaves je golom Joselua u 64. minuti pobijedio Rayo Vallecano sa 1-0. Gosti su od 88. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Balliu.

Alaves više nije posljednji, sada drži 19. mjesto sa 25 bodova, četiri manje od zone spasa.

Na vrhu je Real Madrid sa 72 boda, 12 više od Barcelone i Seville.

Koln nakon 32 godine dva puta slavio u lokalnom derbiju

U susretu 30. kola njemačkog nogometnog prvenstva Koln je ostvario jednu od najvažnijih pobjeda sezone, u lokalnom derbiju je na gostovanju porazio Borussiju Moenchengladbach sa 3-1.

Koln je tako prvi put u posljednje 32 godine dva puta u jednoj sezoni pobijedio najvećeg suparnika nakon što je u prvom dijelu sezone na svom travnjaku slavio sa 4-1.

Gosti su sav posao obavili u prvom dijelu postigavši tri gola, a strijelci su bili Anthony Modeste (5), Florian Kainz (20) i Dejan Ljubičić (34). Domaćin je u završnici susreta ublažio poraz golom Breela Embola (85).

Koln je ovom pobjedom skočio na šesto mjesto ostavši u igri za europske kupove.

U ranije odigranom susretu Borussija Dortmund je pobijedila Wolfsburg sa 6-1 smanjivši zaostatak za vodećim Bayernom na šest bodova, no Bavarci imaju i susret manje.

Borussija je pobjedu osigurala sjajnom predstavom u prvom poluvremenu postigavši pet golova uz pet različitih strijelaca.

Zanimljivo, domaćin je pet golova zabio u razmaku od svega 14 minuta, od 24. do 38. minute. Mrežu Wolfsburga tresli su Tom Rothe (24), Axel Witsel (26), Manuel Akanji (28), Emre Can (34) i Erling Haaland (38). Sjajni Norvežanin je u 54. minuti zabio i svoj drugi gol na susretu. Gosti su u 81. minuti preko Ridlea Bakua uspjeli tek malo ublažiti težak poraz.

Tri boda je dohvatio i Freiburg porazivši Bochum sa 3-0. Strijelci su bili Lukas Kubler (4) i Roland Sallai (17, 53). Gosti su od 68. minute igrali bez isključenog Konstantinosa Stafylidisa.

Hertha je na gostovanju kod Augsburga slavila sa 1-0 osvojivši važna tri boda u borbi za prvoligaški spas. Pogodak odluke zabio je Suat Serdar u 49. minuti.

U susretu između Mainza i Stuttgarta nije bilo golova. Za goste je cijeli susret odigrao Borna Sosa.

U nedjelju su preostala četiri susreta, snage će odmjeriti Arminia - Bayern, Union Berlin - Eintracht, Hoffenheim - Greuther Furth, te Bayer Leverkusen - RB Leipzig.

Na ljestvici vodi Bayern sa 69 bodova, Borussia Dortmund ima 63, Bayer Leverkusen 52, a RB Leipzig i Freiburg po 51 bod. Koln kao šesti ima 46 bodova.

Lensu gostujuća pobjeda protiv Lillea

"Derby du Nord" francuskog Le Championnata pripao je Lensu koji je kao gost pobijedio aktualnog prvaka Lille sa 2-1.

Bila je to prva Lensova pobjeda u Lilleu nakon veljače 2003. godine kada je slavio sa 2-0.

Gosti su u derbiju sjevera Francuske poveli već u 4. minuti golom Prezemyslawa Frankowskog, a na 2-0 povisio je Arnaud Kalimuendo u 37. minuti. U posljednjim trenucima prvog dijela smanjio je Xeka.

U nastavku susreta domaćin je imao nekoliko prilika za izjednačenje, ali rezultat se više nije mijenjao. Najbliže golu Lille je bio u 64. minuti kada je pucao Amadou Onana, ali je golman sjajno reagirao.

Za Lille je od 23. minute zaigrao Domagoj Bradarić, dok Ivo Grbić nije bio u sastavu.

U prvom subotnjem ogledu 32. kola St Etienne je pobijedio Brest sa 2-1 i barem privremeno izašao iz zone ispadanja.

Sve najvažnije dogodilo se u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u devetoj minuti golom Francka Honorata, pet minuta kasnije izjednačio je Mahdi Camara, a isti je igrač u 39. minuti okrenuo rezultat.

U nastavku susreta je bilo prilika na obje strane, ali ne i golova. St Etienne je ovom pobjedom pobjegao iz zone spasa, sada je na 17. mjestu, dok je Brest i dalje na 12. poziciji.

U nedjelju je na rasporedu preostalih sedam susreta, među kojima i veliki derbi između PSG-a i Marseillea.

PSG vodi na ljestvici sa 71 bodom, dok je Marseille drugi sa 59 bodova.

Linker
27. travanj 2024 05:02