Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
LOŠE USPOMENE

Hrvatski ‘krvnik‘ sudi Modriću i Kovačiću, obojica ga već kritizirali: ‘On je jedan od najgorih, katastrofa‘

Proglašen je najboljim sucem na svijetu u 2020. godini, ali naši ga se nogometaši sjete s gorčinom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. travanj 2023. 16:21

Talijanski sudac Daniele Orsato (47) dijelit će pravdu na uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Chelseaja i Real Madrida koja se igra na Stamford Bridgeu u utorak u 21. Bit će ovo osmi put u ovom natjecanju u kojemu će Orsato suditi utakmicu Bijelih. U dosadašnjih sedam susreta Kraljevi su četiri puta poraženi, a tri puta trijumfirali. Posljednji im je put sudio ove sezone u utakmici grupne faze kad su u Leipzigu poraženi od Red Bulla 3:2.

Španjolska Marca prisjetila se kako Orsato nije ostao u najboljem sjećanju Luki Modriću koji nije skrivao kritike prema Talijanu nakon poraza od Argentine (3:0) u polufinalu na netom odigranom Mundijalu u Kataru 2022.

image
JEWEL SAMAD/Afp

- Orsato je jedan od najgorih, katastrofa! Penal nas je uništio - bile su riječi kapetana Vatrenih nakon susreta.

Također, nije ni Mateo Kovačić, koji će također ovog utorka istrčati na Stamford Bridgeu te sa svojom momčadi loviti zaostatak od 2:0 iz prvog susreta, bio naklonjen prema Orsatu nakon spomenutog poraza.

- Ne mogu vjerovati da to nije korner, rekao je Chelseajev veznjak novinarima nakon susreta - I onda u nastavku akcije dosudi penal iz kojeg primimo pogodak...

image
TOM DUBRAVEC/Cropix

- Nikada nisam komentirao suce niti mi je to namjera, ali ovo su dvije kardinalne greške i one vas koštaju - podvukao je tada vidno uznemireni Kovačić.

Orsato je inače ranije u svojoj karijeri imao privilegiju voditi finale Lige prvaka u Lisabonu 2020., utakmicu u kojoj je Bayern München slavio 1:0 nad PSG-om. Iste godine proglašen je najboljim sucem na svijetu od strane Međunarodne federacije za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Linker
28. travanj 2024 20:19