Ivan Rakitić se rasplakao na presici prilikom odlaska iz Seville

 SCREENSHOT
POZADINA RAZLAZA

‘Imao sam razgovor s Rakitićem četiri dana prije njegove odluke. Tražio sam ga nešto....‘

Quique Sanchez Flores je javnosti prenio o čemu su Rakitić i on pričali
Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2024. 21:50

Sevillin trener Quique Sanchez Flores, zbog kojeg je Ivan Rakitić napustio klub prošli tjedan, rekao je u nedjelju da je računao na 35-godišnjeg veznog igrača, ali mu nije mogao obećati igranje koliko je on htio.

- O Rakitiću mogu samo reći da jako poštujem njegovu karijeru - izjavio je na konferenciji za medije u Sevilli.

Sanchez Flores je sredinom prosinca sjeo na klupu posrnule momčadi, a od tada dokapetan Rakitić nije odigrao niti jednu kompletnu utakmicu. Prije dva tjedna ga je ostavio na klupi za pričuve tijekom prvenstvene utakmice s Gironom (1:5), a zatim ga je uveo u 51. minuti četvrtfinalne utakmice kupa s Atletico Madridom (1:2).

- Imali smo iskren razgovor četiri dana prije njegove odluke. Rekao mi je da ja ne računam na njega, a ja sam mu odgovorio da računam, ali mu ne mogu garantirati koliko u svakoj utakmici - rekao je 59-godišnji Sánchez Flores.

Rakitić je do njegovog dolaska bio član udarne postave, a ugovor mu je istjecao 30. lipnja.

- Ja sam računao na njega i tražio ga nešto kako bi nastavio (biti ovdje) - napomenuo je trener ne navodeći što je točno tražio od igrača s brojem 10.

- Odluka, dva dana kasnije, bila je njegova. Promislio je i pošteno mi rekao da ne može dati to što sam ga tražio. Njegov odgovor je bio izuzetno iskren. Poštujem Ivanovu odluku. To je bio doista iskren odgovor u situaciji koja je to zahtijevala - dodao je.

image

Quique Sanchez Flores

BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp

Rakitić je zatim prešao u jedanaestoplasiranu momčad saudijskog prvenstva Al-Shabab. Na oproštajnoj konferenciji za medije, u loži stadiona u Sevilli, rekao je da je sebe vidio kao neupitnog člana udarne postave.

- Nisam razumio trenerovu odluku, ali je moram prihvatiti. Ideja novog trenera nije ista kao i moja - izjavio je Rakitić tužan što odlazi iz kluba s kojim je 2014. i 2023. osvojio Europsku ligu.

Dodao je da je htio ostati još pet mjeseci, do kraja postojećeg ugovora.

- Ali nisam htio pokazati nezadovoljstvo niti neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi, pa ići mirno doma - to nije za mene - rekao je Rakitić.

Hrvatski veznjak, s 323 utakmice stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, ranije je ove sezone govorio medijima da mu je želja produžiti ugovor i ostati još nekoliko sezona na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla, međutim, prolazi kroz najgoru sezonu u posljednje 24 godine boreći se protiv ispadanja iz prve lige. Nalazi se na 17. mjestu među 20 klubova, s istim brojem bodova kao Cadiz u zoni ispadanja.

Uprava je u listopadu smijenila trenera Jose Luisa Mendilibara, pa sredinom prosinca i njegovu zamjenu Diega Alonsa. Dovela je na klupu Sáncheza Floresa, nekadašnjeg trenera Getafea, Espanyola i Atletico Madrida. S njim je Sevilla upisala pet poraza, jedan remi i tri pobjede. Sevilla u ponedjeljak gostuje kod madridskog Rayo Vallecana.

Linker
25. travanj 2024 11:24