Ivan Rakitić je zabio gol o kojem će se još dugo pričati

 PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
JUNAK SEVILLE

Ivan Rakitić nakon golčine koju je zabio aktualnom prvaku Španjolske: ‘Zabio sam savršeni pogodak‘

Idući protivnik Modrih u Europskoj ligi izgledao je moćno predvođen raspoloženim Hrvatom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. prosinac 2021. 08:42

Ivan Rakitić bio je jedan od junaka velike pobjede Seville (2:1) u derbiju protiv Atletico Madrida. Hrvatski veznjak zabio je čudesno lijepu "bombu" s nekih 30 metara i to Janu Oblaku, po mnogima najboljem golmanu svijeta. Naravno da je nakon utakmice Rakitić bio na meti španjolskih medija.

Gol hrvatskog veznjaka pogledajte OVDJE.

"Bilo nam je jako važno da dobro počnemo utakmicu, jer nam takvo što diže samopouzdanje. Uspjeli smo, a ja sam zabio savršen pogodak", objasnio je Rakitić te nastavio:

"Igrali smo protiv aktualnog prvaka, znali smo koliko nam je utakmica važna. Nismo se predali nakon što smo primili gol za 1:1, jer smo htjeli nagraditi naše navijače koji su zaslužili taj drugi gol. Bez obzira jeste li igrač Seville ili ne, doživjeti navijače je nevjerojatno te ovi bodovi pripadaju i njima."

Sevilla je sinoć igrala bez puno važnih igrača.

"U posljednje dvije godine bili smo momčad s najmanje ozljeda, ali ove se sezone to promijenilo. Šteta, jer imamo jako dobar sastav, imamo i širinu, ali kad nižete utakmice s toliko ozljeda, a igrate svaka tri dana, onda je teško uvijek biti na najvišoj razini. Na sreću, naši mladi igrači iz drugog plana igraju jako dobro.

Na kraju je Rakitić objasnio i što kao momčad očekuju do kraja sezone. Sevilla je trenutačno druga u prvenstvu, pet bodova iza Real Madrida.

"Želimo nastaviti uživati, raditi kao i do sada. Imamo puno toga što možemo poboljšati i na pravom smo putu. Trebamo samopouzdanje i nastaviti raditi i uživati. Mi smo sretna momčad i zato smo dobri."

Rakitić je u ovoj sezoni odigrao 20 utakmica za Sevillu, zabio je četiri gola, te pridodao dvije asistencije.

Linker
17. svibanj 2024 09:12