Ivan Rakitić smatra da treće mjesto nije neuspjeh

 Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
NIŠTA OD SENZACIJE

Ivan Rakitić se oglasio nakon velikog kiksa koji je Sevillu udaljio od naslova: ‘Nogomet nas je kaznio‘

Sevilla je remijem s Cadizom i matematički ispala iz utrke za naslov prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 12:47

Sevilla je kiksala na svojem stadionu. U susretu s Cadizom je upisala tek remi 1:1 i tako se i matematički oprostila od naslova prvaka Španjolske. Osim toga, u opasnost je dovedeno i treće, pa čak i četvrto mjesto u slučaju da Barcelona i Atletico upišu pobjede za vikend.

Ivan Rakitić je u susretu sa Cadizom predvodio Sevillu kao kapetan, a upisao je i asistenciju (koju možete vidjeti OVDJE), no to nije bilo dovoljno za pobjedu koja bi im puno značila. Bivši hrvatski reprezentativac je rekao kako će treće mjesto biti uspjeh za klub.

"Puno toga nam se događalo ove sezone. Imali smo problema s koronavirusom i ozljedama i bilo je skoro nemoguće okupiti 10 igrača za trening. To nas je jako puno koštalo, a posebno se to osjetilo nakon Božića. Do tada smo bili spektakularni i šteta što nismo uspjeli tako i nastaviti. Nogomet nas je kaznio na detaljima, ali to je bila lekcija. Klub bi po prvi puta u povijesti mogao izboriti Ligu prvaka tri godine zaredom, a to je ono što želimo. Želimo pisati povijest", rekao je Rakitić pa dodao:

"Monchi je nedavno rekao da se nada da će Sevilli treće mjesto uvijek biti neuspjeh. Prilika da budemo drugi pokazuje da rastemo. Kad sam stigao ovdje prije 10 godina, bili smo deveti ili 10., borili se da uopće uđemo u Europu, a vidi nas sad", zaključio je Raketa.

Linker
24. travanj 2024 22:12