Slavlje igrača Granade

 JORGE GUERRERO Afp
DOBRO SU PROŠLI

Jedva se spasili nakon isključenja mlade zvijezde: Barcelona izbjegla poraz u zadnjim minutama!

‘Isključenje je potpuno promijenilo igru, a kod gola smo bili s dvojicom manje, Alves je bio vani!‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. siječanj 2022. 20:34

Granada je golom u 89. minuti otela pobjedu Barceloni u utakmici 20. kola španjolskog prvenstva (1:1) pa za momčad trenera Xavija Hernandeza i dalje nema ozbiljnijeg pomaka. Od četiri zadnja ligaška dvoboja dobila je dva, u dva navrata igrala neodlučeno, u odnosu na ranije poraze to je bolje, ali nedovoljno.

Granada je zabila iz kornera, strijelac je bio Antonio Puertas, no domaćin je zaslužio bod. Bila je to sadržajno skromna utakmica s malo šansi, a Barca je nakon vodstva preko Luuka de Jonga u 57. minuti dopustila GranadI dominaciju na terenu. U 79. minuti Gavi je zbog preoštrog prekršaja dobio drugi žuti karton, a osim njega iz igre je objektivno trebao i Gerard Pique, međutim sudac Fuertes je u dva navrata zažmirio na njegove startove koji su bili za javnu opomenu. Prije toga je imao žuti karton. Izbjegao je isključenje zato što se zove Pique ili što je kapetan Barcelone.

image

Luuk de Jong

JORGE GUERRERO Afp

Nizozemski centarfor Luuk de Jong glavom je zatresao mrežu domaćina već u 8. minuti, čak nije bio u zaleđu, ali za koji centimetar u nedopuštenoj poziciji se prije toga našao Gavi koji je nabacio pred vrata. Zato gol nije priznat. Do kraja prvog dijela Barcelona više nije tako opasno zaprijetila, a domaćin je imao jedan šut u okvir vrata kojeg je uputio Machis.

Početkom nastavka u 57. minuti Dani Alves je s poludistance poslao odličan centaršut, a De Jong je nadskočio čuvare i bio je točna udarcem glavom za 1:0. Granada je do kraja stiskala da se spasi i to je napravila nakon kornera. U buketu igrača Busquetsa je pogodila lopta i odbila se do Puertasa koji je ljevicom od grede zakucava u mrežu. Na kraju je Granada mogla i dobiti, Ter Stegen je poklonio loptu, ali je potom zaustavio šut domaćeg igrača.

image

Pablo Martin Paez Gavira 'Gavi'

JORGE GUERRERO Afp

U uvjetima Covida kad nitko ne igra kompletan Barca je čak imala relativno standardan sastav, vratio se ušavši u nastavku i Depay, ali ovaj put najbolji nije bio nitko od mladaca nego veteran 38-godišnji Dani Alves. Na tablici je Barca šesta sa 32 boda u 20 utakmica. Granada je na 12. poziciji.

- Isključenje Gavija je potpuno promijenilo igru, a kod gola smo bili s dvojicom manje je i Dani Alves se nalazio izvan terena. U drugom dijelu trebali smo više držati loptu. Možda smo morali imati više strpljenja, duže posjede da iscrpimo Granadu. Moramo nastaviti rasti, bolje se natječemo, čvršći smo, nadam se da ćemo to što smo prosuli moći vratiti - prokomentirao je veznjak Blaugrane Sergio Busquets, koji je nahvalio strijelca De Jonga.

- Ne znam njegovu budućnost, ali vrlo je upotrebljiv, ima specifične karakteristike i nadam se da će nam nastaviti pomagati na ovakav način.

Strijelac Puertas je kazao:

- Udario sam loptu s dušom, Kad mi sjedne na lijevu nogu obično je dobro zahvatim. Imali smo šanse za bod i iskoristili smo to.

Real Sociedad koji je četvrti na ljestvici dobio je prvu utakmicu u prvenstvu na domaćem terenu nakon godinu tri mjeseca. Svladao je Celtu 1:0 pogotkom Oyarzabala u 13. minuti. Nevjerojatno je da od 16. listopada i Mallorce nikoga nisu svladali doma. Mogli su dobiti i uvjerljivije. Prije toga Levante je pobijedio Mallorcu 2:0 što mu je prva pobjeda u ovom prvenstvu. I dalje je zadnji, zona spasa je na pet bodova. (da)

Linker
13. svibanj 2024 09:54