Je li ovo moguće? Kao da se pita Frenkie de Jong

 LLUIS GENE Afp
NEVIĐENI CIRKUS

Jesu li u Barci skrenuli s pameću? Igraču duguju ogroman novac i prijete tužbom zbog - nelegalnog ugovora?!

Htjeli su ga prodati, a sad ne žele jer ga Xavi jako voli, ali mora pristati na smanjenje ugovora...
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 18:00

Ne smiruje se saga oko Barcelone i Frenkieja de Jonga. Cijelog ljeta katalonski klub ima čudne odnose s nizozemskim igračem, a cijela priča nikada nije viđena u nogometnom svijetu.

Barcelona ga je prvo željela prodati kako bi prikupila novac za nova pojačanja, De Jong nije želio otići da bi se situacija promijenila i u klubu koji bi ga ipak želio zadržati zbog toga što ga Xavi jako cijeni i voli. No, Barcelona želi da se on opet odrekne dijela plaće, nakon što je on već pristao na jedno smanjenje, a sada mu prijete i tužbom.

Naime, The Athletic donosi priču kako je uprava Barcelone razgovarala s De Jongom i njegovim predstavnicima te ga upozorila da imaju dokaze kako je produženje ugovora, koje je igrač potpisao za vrijeme dok je klubom vladao Josep Maria Bartomeu - ilegalno.

De Jong je u Barcelonu došao 2019., godinu kasnije potpisao novi ugovor, a sada katalonski klub tvrdi da su spremni pokrenuti tužbu protiv Bartomeua zbog potpisa ugovora s De Jongom. Igrača i njegov tim su obavijestili da postoji mogućnost da bi i oni bili uključeni u cijelu istragu te na kraju i oni snositi krivične posljedice.

Barcelona je De Jongu ponudila opciju sporazuma, odnosno toga da se ne podigne optužba pod uvjetom da Nizozemac pristane na smanjenje plaće i to na uvjete koje je imao u prvom ugovoru, kada je tek dolazio u Barcelonu.

The Athletic nije došao do odgovora s De Jongove strane, ali po svemu sudeći igrač nema namjeru još jednom izaći klubu u susret, pogotovo ne nakon što je Barcelona ovog ljeta potrošila veliki novac na igračka pojačanja. Uz to, klub De Jongu duguje oko 17 milijuna eura...

Linker
23. travanj 2024 06:27