Je li ovo moguće? Kao da se pita Frenkie de Jong

 LLUIS GENE Afp
NEVIĐENI CIRKUS

Jesu li u Barci skrenuli s pameću? Igraču duguju ogroman novac i prijete tužbom zbog - nelegalnog ugovora?!

Htjeli su ga prodati, a sad ne žele jer ga Xavi jako voli, ali mora pristati na smanjenje ugovora...
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 18:00

Ne smiruje se saga oko Barcelone i Frenkieja de Jonga. Cijelog ljeta katalonski klub ima čudne odnose s nizozemskim igračem, a cijela priča nikada nije viđena u nogometnom svijetu.

Barcelona ga je prvo željela prodati kako bi prikupila novac za nova pojačanja, De Jong nije želio otići da bi se situacija promijenila i u klubu koji bi ga ipak želio zadržati zbog toga što ga Xavi jako cijeni i voli. No, Barcelona želi da se on opet odrekne dijela plaće, nakon što je on već pristao na jedno smanjenje, a sada mu prijete i tužbom.

Naime, The Athletic donosi priču kako je uprava Barcelone razgovarala s De Jongom i njegovim predstavnicima te ga upozorila da imaju dokaze kako je produženje ugovora, koje je igrač potpisao za vrijeme dok je klubom vladao Josep Maria Bartomeu - ilegalno.

De Jong je u Barcelonu došao 2019., godinu kasnije potpisao novi ugovor, a sada katalonski klub tvrdi da su spremni pokrenuti tužbu protiv Bartomeua zbog potpisa ugovora s De Jongom. Igrača i njegov tim su obavijestili da postoji mogućnost da bi i oni bili uključeni u cijelu istragu te na kraju i oni snositi krivične posljedice.

Barcelona je De Jongu ponudila opciju sporazuma, odnosno toga da se ne podigne optužba pod uvjetom da Nizozemac pristane na smanjenje plaće i to na uvjete koje je imao u prvom ugovoru, kada je tek dolazio u Barcelonu.

The Athletic nije došao do odgovora s De Jongove strane, ali po svemu sudeći igrač nema namjeru još jednom izaći klubu u susret, pogotovo ne nakon što je Barcelona ovog ljeta potrošila veliki novac na igračka pojačanja. Uz to, klub De Jongu duguje oko 17 milijuna eura...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. veljača 2023 04:07