Andres Iniesta u Japanu

 YUICHI YAMAZAKI Afp
POVRATAK VELIKANA

Još jedna legenda i dijete Barcelone najavila povratak u klub! ‘Volio bih se vratiti! Ili kao glavni trener...‘

Krenuo je iz La Masije, proveo na Nou Campu punih 12 godina, osvojio 9 naslova prvaka Španjolske...
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 11. listopad 2022. 09:53

Još jedna legenda Barcelone mogla bi se vratiti na Camp Nou.

Na svom je Twitter profilu talijanski novinar Fabrizio Romano objavio izjavu (za Gazzettu) nekadašnjeg španjolskog reprezentativca Andresa Inieste:

- Nastavit ću u Vissel Kobeu još godinu dana... a onda ćemo vidjeti. Volio bih se vratiti u Barcu. To je moj dom, ali još ne znam na koji način: glavni trener, sportski direktor ili nešto slično.

image
LLUIS GENE/AFP/PROFIMEDIA Lluis Gene/Afp/Profimedia

Iniesta je Barcelonu napustio u ljeto 2018. kako bi karijeru je nastavio u spomenutom japanskom klubu iz Kobea. Njegov povratak u Barcelonu predstavljao bi prirodni slijed događaja. Iniesta je, naime, u bukvalnom smislu – „dijete Barcelone“.

Krenuo je iz La Masije (Barcelonine nogometne škole) i proveo na Nou Campu punih 12 godina. Za to vrijeme osvojio je s Barcelonom devet titula prvaka Španjolske, četiri Lige prvaka, a triput je bio i prvakom svijeta u klupskoj konkurenciji.

image
NAOYA AZUMA The Yomiuri Shimbun Via Afp

Iniesta ima i četiri titule prvaka Europe sa španjolskom reprezentacijeom (nakon uzrasta U16 i U19 osvojio je i dva naslova u seniorskoj konkurenciji), a jednom je bio i svjetski prvak – 2010. u Južnoj Africi. Španjolska je u finalu pobijedila Nizozemsku upravo golom Inieste u 116. minuti!

Linker
03. svibanj 2024 22:42