(FILES) In this file photo taken on July 05, 2019 Barcelona's president Josep Maria Bartomeu smiles during a press conference at the Camp Nou stadium in Barcelona. - An unexpected winner in 2015 and Barcelona's bad guy in 2020, the club's president Josep Maria Bartomeu might feel some satisfaction after winning his showdown with Lionel Messi. (Photo by LLUIS GENE/AFP)
 LLUIS GENE
REFERENDUM ODGOĐEN

Još nema rješenja u Barceloni, Bartomeu ne želi podnijeti ostavku: ‘Želimo da se Messi umirovi u Barci!‘

‘Imam maksimalno poštovanje za 20.000 članova koji su potpisom zatražili referendum‘, kaže Bartomeu.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. listopad 2020. 09:20

Iako je postojala mogućnost da predsjednik Barcelone i njegova uprava jučer podnesu ostavke, to se ipak nije dogodilo. Josep Maria Bartomeu tako će do daljnjeg ostati na čelu katalonskog giganta koji prolazi kroz vrlo teško razdoblje. Mnogi su uvjereni da je upravo Bartomeu najveći krivac za aktualnu krizu, te je dio članova pokrenuo inicijativu za njegovim odlaskom.


Glasovanje o nepovjerenju predsjedniku trebalo se prema prvoj zamisli održati 1. i 2. studenoga, navodno bi on u tom slučaju sam odstupio s obrazloženjem da ne želi članove izlagati izlasku na referendum s obzirom na trenutačnu zdravstvenu situaciju u Kataloniji, koja je vrlo ozbiljna.


Međutim, čelnici Barcelone su odgodili odluku o sazivanju referenduma dok ne dobiju mišljenje nadležnih službi o provođenju glasovanja na stadionu Camp Nou. Ranije je klub zatražio još 15 dana kako bi se moglo organizirati decentralizirano glasovanje na 13 glasačkih mjesta u Kataloniji, sedam u ostalim dijelovima Španjolske te na jednom u Andori. To zasad nije odobreno zbog dramatičnog širenja pandemije koronavirusa.


Na konferenciji za novinare u večernjim satima ponedjeljka glasnogovornik Uprave je izvijestio kako je odobren proračun za sezonu 2020./21. od 828 milijuna eura, 200 manje od očekivanog iznosa, što je pak posljedica pandemije.


Potom se javnosti obratio i Bartomeu.


- Oduvijek smo željeli da glasovanje bude decentralizirano, na više mjesta kako bi glasovalo što je više moguće članova. Zato smo zatražili još 15 dana, no prošlog četvrtka rečeno nam je da će se glasovanje održati 1. i 2. studenoga. Čekamo Vladu da se izjasni. Ako će se glasati samo na Camp Nouu, tada će to biti u skladu s odgovarajućim zdravstvenim protokolom. Imam maksimalno poštovanje za 20.000 članova koji su potpisom zatražili referendum. Nikad nismo htjeli bilo što zaustaviti, samo smo naglasili činjenicu da bi to moglo biti neregularno. Zadovoljni smo kako se zasad stvari razvijaju – rekao je predsjednik Barcelone.


Dodao je kako se nikad nije namjeravao povući zbog slučaja Messi.


- Svi mi želimo da se umirovi u Barci. Vjerujem da ćemo ove sezone osvojiti naslov prvaka.

Linker
07. svibanj 2024 16:19