Karim Benzema i Luka Modrić

 FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA Franck Fife/afp/profimedia
PREDVIĐANJE AS-A

Još samo dvije godine: U Real stižu najveće zvijezde današnjice, a odlazi Modrić, čak i Benzema...

Real ozbiljno radi na velikom projektu spajanja tri velike zvijezde u jednoj momčadi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. ožujak 2023. 08:59

Erling Haaland svojim pogocima očarava nogometni svijet, Manchester City je u njemu dobio pravi stroj za golove. Međutim, mladi Norvežanin mogao bi uskoro promijeniti sredinu. U Real Madridu njegov dolazak smatraju prioritetnim ciljem za ljeto 2024. godine.

Španjolski sportski dnevnik As piše kako Haalandov dolazak na Santiago Bernabeu ne ovisi o mogućem dolasku Kyliana Mbappéa, a Los Blancosi žele biti spremni u slučaju da norveški golgeter za nešto više od godine dana poželi prijeći u novi klub. Takav bi mu potez trebala omogućiti otkupna klauzula koja se kreće između 220 i 240 milijuna eura.

image

Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

U Realu računaju da će Karim Benzema odraditi još jednu sezonu, a u Haalandu bi potom dobio idealnu zamjenu. Navodno Haalandova obitelj nije bila nesklona transferu već prošlog ljeta, no tada ga Real nije bio u poziciji realizirati; Benzema je bio tako dobar da je osvojio i Zlatnu loptu.

Sada bi, tvrdi As, sve trebalo ovisiti i Haalandu i njegovim željama. Hoće li se u dvije sezone uspjeti zasititi Cityjem i Premier ligom, ili će poželjeti još malo dulje ostati na Etihadu? Ni to nije problem, jer Real može pričekati i 2025. ili 2026. godinu. Haaland je s Građanima inače potpisao do 2027. kad će imati tek 25 godina.

Na Otoku se pojavila informacija da je Haalandov ugovor povezan s Guardiolinim, koji traje do 2025. godine, no izvori Asa tvrde da to nije tako. Isto tako, City je pokušao u javnost plasirati tezu da otkupna klauzula u Haalandovom ugovoru zapravo ne postoji, no u to je rijetko tko povjerovao...

image

Erling Haaland

OLI SCARFF Afp

Uglavnom, Real ozbiljno radi na velikom projektu spajanja Viniciusa Juniora, Haalanda i Mbappéa u jednoj momčadi, koji bi zapravo predvodili jednu novu generaciju Perezovih Galacticosa.

Naravno, za njih valja osloboditi i prostor u proračunu za plaće, a As navodi kako bi to bilo moguće uz odlazak Benzeme, Edena Hazarda, Luke Modrića i Tonija Kroosa. Na godišnjoj razini njih četvorica od Reala prihoduju oko 50 milijuna eura, što je novac koji bi se u nekom idealnom scenariju usmjerio prema Norvežaninu i Francuzu.

Haaland je u Engleskoj potvrdio da je stroj za golove, u prvih 37 nastupa za City zabio ih je 42. Od toga 28 u 26 premierligaških utakmica, te 10 u šest susreta Lige prvaka.

(gčm)

Linker
25. travanj 2024 04:05