CRISTINA QUICLER Afp
GLAVNO LICE REALA

Jude Bellingham kao Davor Šuker: Bolji od ovog dvojca u Madridu bio je samo jedan čovjek

Englez je podigao svoj golgeterski učinak sezone na 16 realizacija za Kraljeve
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. prosinac 2023. 22:37

Slobodno se može reći da je Jude Bellingham glavni čovjek Real Madrida ove sezone. Nakon što je tijekom ljeta došao iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 103 milijuna eura, 20-godišnjak je sjajno krenuo u španjolskoj prijestolnici.

Jedinim pogotkom Kraljeva u susretu s Betisom (1:1) u subotu u sklopu 16. kola La Lige, Bellingham je podigao svoj golgeterski učinak sezone na 16 realizacija, u samo dva nastupa više. Njegov utjecaj na igru madridske momčadi je nevjerojatan, a Los Blancosi se često oslanjaju na njega da ih izvuče iz problema, Tako je bilo i protiv Betisa, kojem je bod osigurao Aitor Ruibal.

Bellingham je, dakle, postigao već 16 golova za Real Madrid u prvih 18 nastupa, a ovakvim učinkom Englez se izjednačio s Davorom Šukerom, koji je isti učinak u dresu Madriđana upisao 1996. godine. Od obojice u tom segmentu bolji samo Cristiano Ronaldo, koji je za Madriđane postigao prvih 16 golova u jednom nastupu manje od Bellinghama i Šukera.

Bellingham je tako u ovom segmentu bolji od legendi Real Madrida kao što su Alfredo di Stefano, Ferenc Puskas i Hugo Sanchez, a ako uspije dosegnuti njihove "visine", nedvojbeno će se urezati u klupsku povijest.

Atletico Madrid je u 16. kolu svladao Almeriju 2:1 golovima Alvara Morate i Angela Corree u prvom poluvremenu, produživši tako niz bez pobjede posljednje momčadi La Lige na 16 utakmica. Antoineu Griezmannu gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije u 6. minuti utakmice, ali je pomogao svojoj momčadi da povede u 17. minuti kada je osvojio loptu prije nego što je pronašao Moratu, koji je driblingom zaobišao vratara za osmi pogodak u španjolskom prvenstvu ove sezone. Correa je udvostručio vodstvo pet minuta kasnije na asistenciju Marcosa Llorentea. Almeria je prepolovila zaostatak preko Lea Baptista nakon sat vremena igre kada je napadač dočekao odbijenu loptu nakon obrane Jana Oblaka.

Linker
25. travanj 2024 21:48