OSCAR DEL POZO Afp
PLJUŠTE POHVALE

Junak i zvijezda Real Madrida iskreno rekla što misli o ‘kraljevskom‘ trojcu i maestralnom Luki Modriću

Moramo i dalje biti konstantni i bježati od svih konkurenata - rekao je Asensio
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2022. 10:24

Marco Asensio bio je junak madridskog Reala protiv Granade, zabio je za 1:0 i nova tri boda, koja su Realu donijela još čvršće prvo mjesto Primere. Asensiju, koji se često muči s ozljedama i teško hvata kontinuitet u momčadi, bio je to prvi pogodak u 2022., ukupno osmi ove sezone u svim natjecanjima.

Odmah je Asensio dao i veliki intervju za Cadena Ser, u kojemu je pričao o brojnim temama.
- Da, nekoliko puta sam vidio gol protiv Granade. Vrlo lijep i vrlo važan, za poveaćnje prednosti pred Sevillom. Naš glavni rival je Sevilla, ona nam je najbliža. Moramo i dalje biti konstantni i bježati od svih konkurenata - rekao je Asensio i demantirao da je i u jednom trenutku razmišljao o odlasku iz Madrida.

- Ne, nisam razmišljao o tome. Bilo je dosta ozljeda i nije se lako vratiti na pravi put, ali znao sam da mogu izvući maksimum iz svog potencijala. Imao sam nekoliko razgovora s trenerom i on mi je dao samopouzdanje i rekao da moram svoje mjesto zaraditi na terenu. Osjećam se vrlo ugodno s onim što on traži od mene.

image
CESAR MANSO Afp

No, Real dovodi Mbappea, kakva će biti Asensijeva sudbina ako dođe Francuz?
- Volim igrati s najboljima. Ako dođe, siguran sam da bismo se savršeno razumjeli!
Dakle, ne misli se povući pred Mbappeom, vjeruje kako bi i u tom slučaju imao mjesta u Realu.

Pričao je Asensio i o dvojici velikih zvijezda, Edenu Hazardu i Garethu Baleu, koji nikako ne mogu opravdati novac za koji su stigli u Madrid.
- Hazard? Trenira dobro, vidim da želi učiniti Realove navijače radosnima, ali mnoge stvari su se spojile, neka ozljeda... Morate njega pitati o čemu se radi, jednog dana će nam sigurno reći. Ali i dalje može biti vrlo važan igrač ove sezone. On je igrač koji ima nevjerojatan talent. On je jedan od najboljih igrača s kojima je dijelio svlačionicu i to se već vidi na treninzima.

A Bale?
- On mora biti fizički spreman da može dati sto posto na terenu. Dao je puno Realu, sigurno još može pomoći. U svlačionici i na treninzima je prilično integriran sa svima, ne vidim neki problem. Svatko je drugačiji karaktet, ali nisu stvari baš takvima kakvima ih se prikazuje.

Za kraj je trebao usporediti vezni red Reala Casemiro-Kroos-Modrić s onim legendarnim Barcinim trijom Iniesta-Xavi-Busquets.
- Različiti su to stilovi nogometa i načini igre. Ali, ja bit ipak odabrao ovaj moj, Realov trio! Čini mi se da su oni svakom godinom sve bolji. Ta će vezna linija ostati zapamćena u povijesti Reala.

Linker
07. svibanj 2024 22:18