KARIM JAAFAR/AFP
PALO ZANIMLJIVO OBEĆANJE

‘Kad pobijedim, dovodim Xavija za trenera, inače svim navijačima kupujem godišnje ulaznice‘

Za mnoge glavni kandidat za predsjednika Barcelone na izborima u siječnju
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. prosinac 2020. 17:57

Izbori za novog predsjednika Barcelone bit će održani 24. siječnja 2021. godine, a predsjednička kampanja službeno će trajati od 15. do 22. siječnja. No, naravno, kandidati su već krenuli u ofenzivu.

Mnogi smatraju da je glavni favorit za pobjedu na izborima ima Victor Font, stručnjak za telekomunikacije. Iako ništa još nije gotovo, jer tu je, između ostalih, i Joan Laporta, bivši predsjednik Barcelone koji se ponovno kandidirao. Fontov je glavni plan zadržavanje Lionela Messija na Camp Nouu, a za to ima jaki adut.
- Xavi Hernandez će postati novi trener ako ja pobijedim na izborima. Ako ne postane trener, svakom članu kluba iz svog ću džepa platiti godišnju ulaznicu - poručio je Font.

Nije mu to prvi put da legendarnog nogometaša Blaugrane koristi kao svog glavnog aduta. Font je i ranije govorio kako njegov dolazak na mjesto predsjednika znači i početak Xavijeve trenerske ere u katalonskom velikanu. Xavi je od 2015. do 2019. godine igrao u katarskom Al Saddu, a kad je završio igračku karijeru, u tom je klubu počeo trenersku.

- Xavi jako dobro poznaje Messija, koji vjeruje njegovim sposobnostima. Messi je nezamjenjiv u Barceloni - još je ranije poručio Font.

Xavi je i početkom godine bio blizu preuzimanja klupe Barcelone nakon što je smijenjen Ernesto Valverde, ali je odbio Katalonce, koje je tada preuzeo Quique Setien. I on je već bivši, a ni aktualni trener Ronald Koeman, iako je tek nekoliko mjeseci za kormilom, ne kotira baš najbolje.

- Postao sam jako blizak s Fontom u posljednjih pet godina, dosta smo pričali o budućnosti Barcelone i sportskim potrebama kluba. No i s Laportom sam u dobrim odnosima, on je najbolji predsjednik kojeg sam imao u Barceloni. Ne želim podržati nijednog kandidata, obojica su mi prijatelji i obojici želim uspjeh. Obojicu ih jako volim - poručio je Xavi s Bliskog istoka.

Linker
20. travanj 2024 04:00