BERND THISSEN Afp
TRANSFER JE GOTOV

Kakav posao Real Madrida! Bayernova zvijezda od 65 milijuna eura na Bernabeu dolazi potpuno besplatno

Nakon 12 godina u Bayernu, vrijeme je za rastanak s jednim od stožernih igrača europskog prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2021. 08:38

Madridski Real je zgotovio posao oko prvog pojačanja za sljedeću sezonu. Od ljeta će, nakon 12 godina u Bayernu, dres kraljevskog kluba nositi David Alaba. Taj će 28-godišnji austrijski stoper preći na Santiago Bernabeu bez odštete, uz godišnju plaću od 11 milijuna eura na četiri godine. Jasno, moglo se dati nešto više novca čim nema odštete, samim time će i igrač biti zadovoljniji.

Budući da je ovaj austrijski reprezentativac od 1. siječnja bio slobodan pregovarati s drugim klubovima oko nastavka karijere, iz Reala su brže bolje krenuli po njega. Odmah su mu, drugog dana nove godine u Munchen poslali i klupskog liječnika kako bi već prošao pregled i smanjio protokolarne obveze na ljeto, kada će sve biti u znaku reprezentativnog nogometa.

Nema tko se nije "trgao" za Alabom, Manchester City, Chelsea i PSG su se spominjali, ali i sam je igrač nedugo nakon što se saznalo da će preći u Real, navijestio da mu je želja nakon odlaska iz Bayerna zaigrati u Španjolskoj. Ne manje važno, Real je igrača koji po Transfermarktu vrijedi 65 milijuna eura dobio - besplatno.

Španjolski dnevnik Marca otkriva i pozadinu priče:

- Nudli smo Alabi triput novi ugovor. Rekao sam, ako do kraja listopada prošle godine ne potpišemo, odustat ćemo. Zvali smo agenta Pinija Zahavija mnogo puta i nakon toga, nisu htjeli. Još od konca studenog prešutno je Alabi bilo dopušteno pregovarati s drugima - rekao je Karl Heinz Rummenigge.

U 408 nastupa za Bavarce, David Alaba je zabio 32 gola uz 49 asistencija, ali i što je još važnije, osvojio 25 trofeja. Dvaput Liga prvaka, devet puta Bundesliga, i tako dalje...

Linker
20. travanj 2024 05:56