Luka Modrić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu

 MIGUEL RIOPA Afp
HRVATI ODLIČNI

Kakav vikend hrvatskih nogometaša! Četvorica u momčadima kola, Modrić na vrhu, ali intrigira 25-godišnji stoper

Donosimo vam pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 12:59

Bez starca nema udarca. Nismo sigurno koliko je u današnje vrijeme politički korektna ova stara uzrečica, ali ona najbolje opisuje ono što je Luka Modrić napravio u subotu na utakmici između Celte i Real Madrida (1:4).

Gol, asistencija i ovacije navijače Celte pri izlasku s travnjaka. To je dobio Modrić na toj ocjeni, a za svoju igru je dobio i ocjenu 8,6 od Sofa Scorea. Tom ocjenom je postao najbolji hrvatski nogometaš ovog vikenda u 10 najjačih europskih liga, a trenutno je, drugi najbolje ocijenjeni igra nepotpunog 2. kola La Lige. Ispred njega je samo Robert Lewandowski s ocjenom 8,8 za dva gola za Barcelonu kod Real Sociedada.

Modrić će sigurno biti u najboljoj momčadi kola La Lige, a Andrej Kramarić je već u najboljoj momčadi 3. kola Bundeslige. On je također upisao gol i asistenciju u pobjedi Hoffenheima na gostovanju kod Bayera (3:0). U najboljoj momčadi kola je i Josip Juranović. On je u pobjedi Celtica nad Hearts (2:0) asistirao te za svoju igru dobio ocjenu 7,9 što mu je bilo dovoljno da zauzme svoje mjesto u idealnoj postavi 4. kola škotskog Premiershipa.

Još jedan Hrvat je u najboljoj momčadi kola svoje lige. Riječ je o Tinu Plavotiću, 25-godišnjem stoperu austrijskog Rieda koji je u 5. kolu austrijske Bundeslige izgubio od Tirola (1:2), ali je Plavotić odigrao dobru utakmicu i zaslužio ocjenu 7,6. To ga je uvrstilo i u najbolju momčad kola u Austriji, a Plavotić je s prosječnom ocjenom 7,44 trenutno peti najbolji igrač austrijske Bundeslige i najbolji obrambeni igrač.

image

10 najboljih nogometaša u 10 europskih liga, 22.8.2022.

SOFA SCORE

Ne znamo još hoće li Ivan Perišić s ocjenom 7,5 u utakmici između Tottenhama i Wolverhamptona (1:0) biti u najboljoj momčadi Premiershipa jer 3. kolo će se tek zaključiti utakmicom između Manchester Uniteda i Liverpoola, ali Hrvat je bio najbolji igrač te utakmice i pokazao zbog čega su ga Spursi doveli.

Što se tiče ostalih Hrvata u top 10 igara proteklog vikenda, tu su se našli Marcelo Brozović (ocjena 7,4 u pobjedi Intera nad Spezijom 3:0), Borna Barišić (7,3 u remiju Rangersa kod Hiberniana 2:2), Martin Erlić (7,2 u pobjedi Sassuola 1:0 nad Lecceom), Nikola Vlašić (7,1 u remiju Torina i Lazija 0:0) te Ante Budimir (7,1 u pobjedi Osasune nad Cadizom 2:0).

Linker
24. travanj 2024 23:33