Carlo Ancelotti je završio u zraku, ali na slavlju nije bilo svih igrača Reala

 GABRIEL BOUYS Afp
CRNA OVCA

‘Kakva je to ružna gesta...‘: Svi su slavili novi naslov Reala, samo se jedan čovjek nije ni pojavio!

‘Obezvrijedio je sve, i igrače i navijače. Rekao je da je ozlijeđen, iako liječnici tvrde da nije‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 20:16

Piše Gradimir Đukarić

"Veliki tenisači iskoriste prvu meč loptu", u najavi utakmice protiv Espanyola kazao je Carlo Ancelotti. Real je to i učinio. Kralj se nakon dvije godine vratio na tron, četiri kola prije kraja prvenstva igrajući s kombiniranom momčadi dominantnim 4:0 trijumfom madridski klub stvorio je nedostižnu prednost i potvrdio je 35. naslov španjolskog prvaka u klupskoj povijesti. Posljednji put kada je neka momčad osvojila La Ligu s četiri utakmice prije kraja bila je Barcelona u prvoj godini Ernesta Valverdea u sezoni 2017./18.

"Neizmjerna radost. Osvojili smo ligu u najkraćem mogućem roku i to je zasluga svih. To je plod rada, odricanja. Proslaviti titulu s navijačima je najbolje. Posljednji puta to nismo mogli učiniti, ali danas možemo. Najveća je radost slaviti kod kuće u najboljem klubu na svijetu. Danas moramo slaviti. Pred nama je važna utakmica protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka, ali ništa ne odgađa dobro slavlje", kazao je kapetan Marcelo koji se s novim pokalom zaslužio počasno mjesto u klupskoj povijesti.

Iako više u Realu nema bitnu ulogu kao nekoć, uostalom ove je sezone započeo svega pet utakmica u La Ligi, postao je najtrofejniji nogometaš u trofejnoj povijesti momčadi sa Santiago Bernabea. Podigao je već 24. pokal nadmašivši tako trofejni učinak legendarnog Francisca Genta.

Nije samo Marcelo ušao u povijest. Carlo Ancelotti postao je prvi trener koji je osvojio naslov prvaka u svim ligama petice.

"Puno emocija. Sezona je bila spektakularna, a mi smo pokazali dosljednost. Moram se zahvaliti igračima na njihovom radu i njihovom stavu. Danas moramo slaviti, a ne pričati. Želim slaviti. Ispunjava me ponosom što sam osvojio titulu u pet glavnih liga. Mogu reći da mi se sviđa to što radim. Ja sam ponosan. Želim nastaviti osvajati naslove s Real Madridom. U srijedu protiv Cityja nam treba ovakva atmosfera", kazao je Don Carlo.

image

Gareth Bale je odlučio ne pojaviti se na slavlju svoje momčadi

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Na travnjaku Santiago Bernabeua našli su se svi nogometaši, uključujući i one ozlijeđene, i proslavili titulu. Tražili su pogledom novinari u velikom slavlju Garetha Balea. Nisu ga našli.

Španjolska Marca odmah je donijela informaciju kako se velški nogometaš nije pojavio na velikom slavlju te su to nazvali ružnom gestom kojom je obezvrijedio igrače i navijače. Marca ističe kako je Bale normalno trenirao na posljednjem treningu uoči utakmice, a nakon treninga se požalio na bolove u leđima. Klupski liječnici tu ozljedu nisu mogli ustanoviti, ali je Bale ostao van kadra za ovu utakmicu.

No, očekivalo se da će se ipak pojaviti na slavlju kao što je to, primjerice, napravio Eden Hazard. Iako Belgijac ove sezone nije puno igrao, on je došao na slavlje s cijelom obitelji te su njegova mala djeca slavila sa svima na Santiago Bernabeu. Isto su napravili i Luka Jović, Nacho Fernandez i Eder Militao, igrači koji zbog ozljeda i suspenzija nisu bili u kadru za utakmicu. Svi, samo ne Bale.

Linker
16. travanj 2024 22:52