Gareth Bale već dugo nije na razini na kojoj je bio kada je dolazio u Real Madrid

 JOSE JORDAN Afp
NITKO NE ŽELI VELŠANINA

Kamo će Bale? Nagađalo se da ga želi engleski prvoligaš, ali oni jasno poručuju: ‘Apsolutno nije istina‘

Gareth Bale će ovoga ljeta postati slobodan igrač nakon devet godina provedenih u Real Madridu
Piše: Mladen Bariša/Jutarnji listObjavljeno: 17. veljača 2022. 16:01

Kamo će Bale? Vjerojatno – u Hollywood! Za Marvel Studios snima Love and Thunder, nastavak filmske franšize o Thoru, američkom superjunaku. Engleski se novinari dobro zabavljaju na račun ''bivšeg nogometaša'' Garetha Balea, pretpostavljajući mu kudikamo popularnijeg prezimenjaka, glumca Christiana.

Garethu Baleu ovoga ljeta završava 9-godišnji ugovor s madridskim Realom. Mjesecima se već nagađa tko bi mogao udomiti ''najskupljeg rezervnog igrača u povijesti nogometne igre''. Bale je 2013. potpisao ugovor s ''kraljevskim klubom'', a londonski je Tottenham dobio, na ime odštete – 101 milijun eura. Bio je to prvi transfer u povijesti nogometnog sporta koji je prešao magičnu brojku od 100 milijuna eura.

U aktualnoj sezoni Gareth Bale je odigrao svega pet utakmica (1 gol), odnosno 270 minuta, i sasvim je izvjesno kako trener Reala Carlo Ancelotti s njim više ne računa. Današnja (aproksimativna) vrijednost Garetha Balea na nogometnom tržištu iznosi pet milijuna eura, ali ne postoji jagma za ovim ''dobro uščuvanim'' nogometnim 32-godišnjakom.

Dugo su trajala nagađanja kako će se Bale vratiti u sjeverni London, među Spurse. Međutim engleski mediji takav epilog drže malo vjerojatnim, a portal football.london navodi i izjavu neimenovanog dužnosnika Tottenhama:

"Apsolutno nema istine u medijskim spekulacijama o navodnom zanimanju našeg kluba za Garetha!"

Bale je doduše prethodnu sezonu odigrao za Spurse. Kroz ugovor o posudbi. U 34 nastupa je postigao 16 golova, a onda se prošlog ljeta vratio u Madrid. No, odavno je prestao biti miljenikom navijača Reala. Bale je jedini igrač ''kraljevskog kluba'' koji je odbio smanjenje plaće (10%) tijekom krize uzrokovane pandemijom. Prema engleskim izvorima, njegova (bruto) primanja u 2021. iznosila su 31,2 milijuna funti.

Linker
30. travanj 2024 04:24