Federico Valverde je nakon utakmice udario Alexa Baenu

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NEVJEROJATAN INCIDENT

Kaos nakon poraza Kraljeva: Veznjak Reala udario protivnika na parkiralištu, klub zvao policiju, prijeti mu tužba

Igrač Villarreala ranije mu je spominjao tada nerođenog sina, Urugvajac to nije zaboravio
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. travanj 2023. 07:32

Malo iza ponoći iz Španjolske su stigli nevjerojatni i neuobičajeni izvještaji. Nakon što je Villarreal pobijedio 3:2 na gostovanju kod Real Madrida, između dvojice suparničkih igrača izbio je fizički obračun. Fede Valverde udario je Alexa Baenu na parkiralištu za klupske autobuse, pišu ESPN i Marca.

Urugvajski veznjak Real Madrida nakon utakmice je dočekao Baenu pored autobusa namijenjenog za nogometaše Villarreala. Unio mu se u lice i kazao mu da ponovi ono što je rekao na terenu, a navodno je Baena u jednom trenutku ogleda 28. kola La Lige vrijeđao Valverdeovog sina. Španjolski mediji pišu da je Valverde udario Baenu ispred autobusa. Kako i čime? Ne navode, kao ni je li igrač Villarreala pretrpio kakve posljedice od udarca.

Međutim, trzavica između Valverdea i Baene ima svoju pozadinu, na Santiago Bernabeuu samo je dobila nastavak. Naime, izvori bliski igraču rekli su za ESPN da je Baena još početkom godine, u utakmici Kupa kralja u kojoj je Real slavio s ukupnih 3:2, kazao Valverdeu "Plači, jer dijete ti se neće roditi".

U to vrijeme Valverdeova partnerica Mina Bonino preko društvenih mreža otkrila je da par vjerovao da su izgubili dijete, prije nego što su daljnji testovi pokazali da je trudnoća zdrava te da je sve u redu. Zato je Valverde dočekao Baenu na parkiralištu i uz udarac mu poručio da mu se "ne petlja u obitelj".

ESPN piše da je Villarreal kontaktirao španjolsku policiju i obavio razgovor o mogućim načinima djelovanja, a Baena će sam odlučiti želi li podići tužbu protiv veznjaka Real Madrida. O situaciji se oglasio Xisco Nadal, član uprave kluba:

"Fede Valverde, šugavo i kukavički", napisao je na Twitteru nakon utakmice.

Ovo je incident koji će definitivno biti tema španjolskog nogometa idućih dana. Kraljevski klub ili njegovi članovi morat će se u određenom obliku oglasiti o cjelokupnoj situaciji, kad-tad će ju komentirati i sam Valverde kojem, čini se, prijete potencijalni sudski problemi.

Linker
24. travanj 2024 14:12