REUTERS/Paul Hanna
NIJE STO POSTO SPREMAN

KAPETAN VATRENIH U UTRCI S VREMENOM - MODRIĆ I KROOS OTPUTOVALI S REALOM NA UTAKMICU GODINE Evo što je Zidane rekao o nastupu hrvatskog maestra!

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 05. ožujak 2018. 19:40

Dvojica ključnih igrača veznog reda Real Madrida Luka Modrić i Toni Kroos, iako nisu igrali skoro tri tjedna zbog ozljeda, otputovali su u ponedjeljak u Pariz na uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a. Modrić i Kroos u nedjelju su trenirali s momčadi Reala, koja dolazi na uzvrat sa prednošću od 3-1 iz prve utakmice, a da li će nastupiti protiv PSG-a to ovisi o treneru Zinedinu Zidanu.

Zidane će moći računati I na dva ofenzivna braniča, Danija Carvajala i Marcela. Carvajal je prvu utakmicu protiv PSG-a propustio zbog kartona, a Marcelo se je vratio nakon dva tjedna pauze zbog ozljede, te je igrao u subotu u prvenstvenoj utakmici protiv Getafea.

- Svi igrači putuju u Pariz, no ne znam hoće li Modrić igrati - rekao je Zidane u subotu navečer nakon prvenstvene pobjede od 3:1 nad Getafeom.

U utorak u Parizu brane prednost od 3:1 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Real je jučer priopćio da su Modrić i Kroos u nedjelju trenirali s ostatkom momčadi. Čitavo vrijeme radilo se s loptom, prvo su se zagrijavali s njom, pa vježbali posjed i presing, zatim su igrali na skraćenom terenu, a onda trenirali udarce na gol.

- Ne želim se žaliti, tako je kako je - nastavio je Zidane.

- Svi znamo koliko su nam Modrić i Kroos bitni, koliko su toga napravili u ovoj momčadi - dodao je.

TRONDHEIM, NORWAY - AUGUST 09:Zinedine Zidane of Real Madrid celebrate victory with Mateo Kovacic and Luka Modric after  theUEFA Super Cup match between Real Madrid and Sevilla at the Lerkendal Stadion on August 9, 2016 in Trondheim, Norway. (Photo by Trond Tandberg/Getty Images)
Trond Tandberg/Getty Images) / Getty Images

Europskom prvaku Real Madridu sada je najvažnije da se 32-godišnji igrač oporavi od ozljede, a onda će vidjeti koliko na njegovo psihološko stanje utječe sudski proces u Hrvatskoj. U Real Madridu uvjeravaju da na njegovu igru i treniranje nisu utjecali svjedočenje u Hrvatskoj i izlazak na sud u Španjolskoj pod optužbom za utaju poreza.

S obzirom da mu je ozljeda dijagnosticirana 20. veljače, Zinedine Zidane i pomoćnici ne mogu reći koliko to utječe dok je na terenu.

- Modrić je mentalno snažan, u ranijim slučajevima bio je odličan na treninzima i utakmicama, pa vjerujemo da će biti tako i sada - rekao je izvor iz kluba.

Sam Modrić nije se očitovao o optužnici u Hrvatskoj. U Real Madridu smatraju da će se slučajem pozabaviti njegov odvjetnik u Hrvatskoj te napominju kako klub nema veze s “njegovom privatnom stvari”.

Čitav Real Madrid sada je fokusiran samo na uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Paris SG-a, koja je označena ključnom, pa se bave samo stvarima direktno vezanima za nju. Iako Zidane nije htio reći tko će nastupiti na Parku prinčeva u utorak, kao što i inače odbija unaprijed dati sastav momčadi, u Madridu malotko vjeruje da će susret započeti Modrić i Kroos.

- Izostanak njih dvojice nam je veliki gubitak. Lukina i Tonijeva kvaliteta je neophodna ovoj momčadi - rekao je defenzivni vezni Casemiro, koji s njima dvojicom najčešće igra u udarnoj postavi u veznom redu Kraljevskog kluba.

VALENCIA, SPAIN - FEBRUARY 03:  Luka Modric of Real Madrid reacts during the La Liga match between Levante and Real Madrid at Ciutat de Valencia on February 3, 2018 in Valencia, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images / Getty Images

- No, potrebno je biti pažljiv jer već neko vrijeme nisu igrali. Trener će znati ispravno postupiti, a igrači koji će nastupiti umjesto njih sigurno će napraviti dobar posao - dodao je. Modrić je posljednju utakmicu odigrao 14. veljače protiv PSG-a na Santiago Bernabeuu.

Ako Modrić i Kroos ne budu spremni, u Relovom veznom redu na Parku prinčeva očekuju se Casemiro, Mateo Kovačić i Isco Alarcon. Hrvatski 23-godišnji reprezentativac odigrao je posljednjih dvanaest minuta protiv Getafea tijekom kojih nije bio protagonist bitnijih događanja na travnjaku. Zidane, međutim, ima povjerenja u njega.

- Zadovoljan sam njime - rekao je prije nekoliko dana.

Uzvratni susret PSG-a i Reala na rasporedu je u utorak u 20.45 sati, a pariški klub neće moći računati na svog najboljeg igrača Neymara, koji je ozlijeđen.

Linker
28. rujan 2024 15:36