MANAURE QUINTERO Afp
VODI SE VELIKA UTRKA

Katalonci su kratki za 100 milijuna eura: Olmo i Barca u problemima, situacija nije dobra, a vremena sve manje

Katalonski gigant je ovog ljeta koristio nekoliko mehanizama kako bi ispunila pravila financijskog fair playa
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 18:43

U Barceloni su u utrci s vremenom kako bi stigli registrirati Danija Olma za utakmicu protiv Athletica. Naime, klub s Nou Campa još uvijek nije generirao dovoljno novca da zadovolji uvjete financijskog fair-playa zbog čega još uvijek ne mogu registrirati novog igrača čiji su transfer platili 55 milijuna eura.

Barcelona je još uvijek "kratka" za 100 milijuna eura kako bi ispunila financijske uvjete, a sada moraju iznaći nova riješenja. Katalonski gigant je ovog ljeta koristio nekoliko mehanizama za povećanje svojih prihoda kako bi nadoknadila gubitke i ispunila pravila financijskog fair playa LaLige.

image
MANAURE QUINTERO Afp

Uz otpuštanje igrača prodali su veliki dio udjela Barça Studiosa (48,5 posto) za dvjestotinjak milijuna eura. I opet nije bilo dovoljno. Drugi način na koji se situacija s Olmom može riješiti je da članovi Uprave daju jamstvo kako će Dani Olmo biti registriran. Jer uz jamstvo LaLiga dopušta registraciju igrača. To nije nova mjera jer je Barcelona u prošlosti već koristila jamstvo. Na taj su način, recimo, registrirani Koundé i Íñigo Martínez.

Pitanje je, međutim, hoće li u tako kratkom roku stići sva potrebna dokumentacija da se Olmo registrira i zaigra protiv Athletica. Hansi Flick i dalje se nada kako će španjolskog reprezentativca u subotu imati u momčadi.

- Olmo je spreman igrati i nadam se da će biti u momčadi, to će biti vrlo pozitivno za nas. Na treninzima je nevjerojatan i važno je imati ga što prije - rekao je.

Linker
16. rujan 2024 18:08