Fantomski gol s utakmice Espanyola i Atlética

 SCREENSHOT: LA LIGA
BURA U ŠPANJOLSKOJ

Katalonski klub diže tužbu zbog fantomskog gola, spominju i Viniciusa: ‘Izostavili su slike VAR-a‘

Espanyol je najavio da pokreće pravni postupak zbog prošlosezonske utakmice s Atleticom
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 16. prosinac 2023. 10:02

U 36. kolu španjolskog prvenstva prošle sezone sastali su se Espanyol i Atletico Madrid. Utakmica je završila rezultatom 3:3, a i danas je sporan gol Antoinea Griezmanna za 0:2 koji španjolski mediji nazivaju fantomskim golom.

Katalonci tvrde kako je utvrđeno da su neke slike iz VAR sobe izostavljene i da je takav propust nedopustiv. Štoviše, takva je situacija u borbi za opstanak u najelitnijem društvu koštala klub ispadanja u drugi rang natjecanja. Klub iz Barcelone je na kraju sezone imao 37 bodova, dok je 41 bod bio dovoljan za ostanak u najjačem rangu španjolskog nogometa.

Pozivaju se također na utakmicu Real Madrida i Valencije gdje je napravljen svojevrsni presedan jer je poništen crveni karton Viniciusu Junioru nakon detaljne analize situacije s te utakmice.

Smatraju da se slična odluka trebala donijeti nakon njihove sporne utakmice, ako već nije bilo moguće ispravnu odluku donijeti na terenu. No takva bi mogućnost potaknula i druge klubove da traže promjene raznih odluka što bi moglo dovesti u pitanje regularnost prvenstva.

Pravne službe Espanyola sada proučavaju presudu koju je donio Madridski sud. U zaključku stoji da postoje slike spornog pogotka koje nisu prikazane. Klub je izjavio da će zadovoljavanje pravde tražiti redovnim pravnim postupkom.

Linker
24. travanj 2024 10:37