Dani Carvajal i igrači Reala

 OSCAR DEL POZO Afp
TVRDI SLAVNI KIRURG

Katastrofa za legendu Reala: ‘Povratak tek za godinu dana, a i pitanje je hoće li ikad biti onaj stari‘

‘Velika je mogućnost da se vrati u sport, ali pitanje je na kojoj će biti razini‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. listopad 2024. 06:12

Dr. Pablo Gelber, vodeći svjetski stručnjak za kirurgiju koljena, u razgovoru za španjolsku Marcu nije bio pretjerano optimističan oko vremena povratka Danija Carvajala na teren. Legenda Reala, tvrdi dr. Gelber, vratit će se nogometu tek za godinu dana, ali ne vjeruje kako će to biti na razini na kojoj je bio prije ozljede.

- Od svih faktora za povratak sportu, vrijeme od operacije je možda najmanje važno. To je nužan čimbenik, ali nipošto dovoljan. U ovom slučaju ne bih govorio o kraćem od 12 mjeseci oporavka... Mogućnost da se vrati u sport je prilično velika, no hoće li se vratiti na prethodnu razinu ovisit će o obavljenoj operaciji. Postoje slučajevi da se krene s operacijom i vidi se da je ozljeda teža nego što se sumnjalo. Nažalost, kao ljudska bića ne možemo sve popraviti. Ne ulazeći u ovaj konkretan slučaj, rekao bih da postoji 50 - 60 posto vjerojatnosti da se igrač nakon ove ozljede može vratiti točno na prethodnu razinu - kazao je dr. Gelber.

image

Dani Carvajal

FRANCK FIFE Afp

U posljednje vrijeme sve se više igrača buni zbog pretrpanog rasporeda i previše utakmica u sezoni, no ozljeda Carvajala nije posljedica toga.

- Logično je da ima više ozljeda jer više igramo. Riječ je o očitoj matematici. Ali kod ove konkretne ozljede to je zbog izravnog mehanizma, odnosno udarca u koljeno koji se može dogoditi bilo kada tijekom utakmice ili sezone - zaključio je.

Inače, nakon što je zbog ozljede ligamenata koljena postalo jasno da Carvajalu slijedi duga stanka sa Santiago Bernabea su povukli gospodski potez i igraču koji je za Real odigrao 427 utakmica produljili ugovor koji mu je završavao u ljeto 2025. za još godinu dana.

Linker
08. listopad 2024 08:25