JORGE GUERRERO Afp
STALNO ‘NA ODLASKU‘

‘Kažite mi u lice da odem, nemojte mi zabijati nož u leđa!‘ Zidane ‘rigao vatru‘ pa se opet jedva spasio

‘Važan je karakter, i kad ne ide dobro, moramo ići naprijed i boriti se da bi dobro završili sezonu‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. veljača 2021. 08:57

Raphael Varane s dva je gola spasio Real i donio mu pobjedu kod najlošije momčadi Lige Huesce (2:1). Francuski stoper zabijao je u 55. i 84. minuti, nakon što su prije toga domaćini vodili od 48. minute eurogolom Javija Galana. Real opet nije oduševio, vratar Courtois je spašavao, a napadači su ostali bez pogotka. Nije to bila igra koja bi ikoga zadovoljila, no Varane je "odjenuo dres Sergija Ramosa“ te u njegovom stilu otišao u napad i tresao mrežu. Iznad prosjeka je osim njega odskočio Marco Asensio koji je demonstirao svoj talent.

Real je dominirao u prvom dijelu, no Huesca je povela na startu nastavka, te imala još dvije šanse, u drugoj i zatresla gredu, prije prvog pogotka Varanea glavom mogla je uvjerljivo voditi. U 63. minuti Courtois je izveo jednu od najboljih obrana sezone kad je rukom zaustavio šut glavom Rafe Mira. U 85. minuti nakon slobodnog udarca Casemiro spušta loptu, a Varane je gura u vrata za konačan rezultat.

- Važan je karakter, i kad ne ide dobro, moramo ići naprijed i boriti se kao tim da bismo dobro završili sezonu - prokomentirao je Zinedine Zidane.

On se vratio nakon korone i prije utakmice je rigao vatru na novinare koji ga stalno smjenjuju. Između ostaloga je rekao:

- Kažite mi u lice da želimo da odem, a nemojte mi zabijati noć u leđa tvrdnjama da me uprava smjenjuje. No, ostat ću, ja i ova ekipa možemo još nešto veliko napraviti ove sezone, a naravno da će na ljeto biti promjena u Realu.

image
Luka Modrić protiv Huesce
SOFASCORE Sofascore
Statistike omogućio: Sofascore

Luka Modrić odigrao je za Kraljevski klub cijelu utakmicu, dobio je dosta duela, ali je više griješio u predaji lopte nego inače.

Sergio Ramos podvrgnut je operaciji koljena lijeve noge i neće ga biti u momčadi Reala šest tjedana. Kapetan Madriđana izvan terena je od 14. siječnja, probleme s meniskusom pokušao je riješiti konzervativnim metodama, čak se nadao da će zaigrati s Huescom, ali u srijedu nije izdržao trening i odlučio se otići pod nož. Osim prvenstvenih utakmica preskočit će i osminu finala Lige prvaka s Atalantom. Bude li po najavama liječnika u ekipi će se naći nakon reprezentativne stanke koja je krajem ožujka. Kako Ramos nije potpisao novi ugovor, oko njega je golema neizvjesnost.

Vodeći Atletico u ponedjeljak u 21 sat dočekuje Celtu, a Barcelona u nedjelju igra u Sevilli protiv Betisa. Uoči te utakmice trener Katalonaca Ronald Koeman osuo je paljbu na goleme napore koje imaju nogometaši, ne stignu se zbog toga rekuperirati kako spada što povećava broj ozljeda. Koeman je samo jedan od trenera koji na to ukazuju.

Premda je rekao da "to dalje tako neće ići“, što može učiniti? Ništa, kad pohlepni klubovi i organizacije traže sve više novca, a nogometaše bogato plaćaju da im to ispune.

Linker
25. travanj 2024 22:56