Los Tigres del Norte

 SCREENSHOT/CA OSASUNA
POGLEDAJTE SHOW

Klanjali su se zloglasnom Escobaru, a sada su stigli s druge strane svijeta i dive se preporođenom Vatrenom!?

Poznati su u Meksiku i Sjedinjenim državama, posebice u Kaliforniji i Teksasu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. travanj 2024. 07:32

Ante Budimir najveća je zvijezda Osasune i jedan od vodećih strijelaca La Lige sa 16 postignutih pogodaka. Njegova momčad prvenstvenu utakmicu 31. kola s Valencijom igra u ponedjeljak navečer (21 sat), na svojem stadionu El Sadar.

Uoči tog dvoboja El Sadar posjetio je meksički bend Los Tigres del Norte koji je Budimiru poželio puno sreće u pohodu na titulu najboljeg strijelca. Osasuna je objavila video u kojem nema izravnog susreta članova banda i Budimira, nego su stali pokraj njegove fotografije u svlačionici te pljeskom i povicima "Vamos Pichichi", dali mu potporu da on bude taj koji će osvojiti laskavi trofej.

Los Tigres del Norte djeluje od 1965. godine i osvojio je sedam nagrada Grammy te dvanaest Latinskih Grammyja. Ima više od 17 milijuna pratitelja na svojim računima na društvenim mrežama. Radi se o bendu čija se četiri člana prezivaju Hernandez, a jedan Lara. Snimili su 40 filmova...

U Pamploni su zbog koncerta, u subotu navečer zapalili su Navarra Arenu na koncenrtu koji je trajao duže od tri sata. Stil benda temelji se na regionalnoj glazbi Meksika, no što je zanimljivo, posljednjih godina počeo je stvarati glazbu u novom žanru nazvanom narcocorrido, u kojem pripovijedaju iskustva članova narko bandi koje djeluju u Meksiku. Ističe se, primjerice, narcocorrido pjesma Muerte Anunciada, koja je posvećena legendarnom kolumbijskom trgovcu drogom Pablu Escobaru, Šefu svih šefova. U toj pjesmi govore o moći i utjecaju sada zatvorenog Miguela Angela Felixa Gallarda. Upravo je ta pjesma, uz još neke, izazvala najveću euforiju na koncertu u Pamploni i silno je popularna na španjolskom govornom području.

Poznati su u Meksiku i Sjedinjenim državama, posebice u Kaliforniji i Teksasu, uglavnom zbog velikog broja Meksikanaca koji tamo žive, no sve više i u Kolumbiji...

Linker
16. travanj 2024 12:50