Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman (R) speaks with Barcelona's Spanish defender Jordi Alba during the Spanish League football match between Athletic Club Bilbao and FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on August 21, 2021. (Photo by ANDER GILLENEA/AFP)
 ANDER GILLENEA Afp
JEDVA IZBJEGLI PORAZ

Koeman shvatio kako izgleda život bez Messija: ‘Više nas se ne boje kao kada je on bio ovdje‘

Još će dugo na Camp Nou plakati za Mesiijem, uspoređivat će se snaga Barce s njim i bez njega
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 14:37

Barcelona je uspjela nekako preživjeti gostovanje u Bilbau. I s Lionelom Messijem u momčadi teško su osvajali bodove na San Mamésu, ali najveći grad Baskije nikada ranije nisu napustili s toliko zadovoljstva zbog jednog osvojenog boda. Gledala je momčad Ronalda Koemana u oči porazu, u većem dijelu utakmice bila i podređena, Bilbao je prednačio u šutevima na gol (16-9), udarcima iz kuta (13-2), a Barcelona je utakmicu završila s igračem manje u polju nakon što je prekršajem za crveni karton Eric García u sudačkoj nadoknadi spriječio veliku šansu domaćina za pobjedu.

Tako, dakle, izgleda život bez Lionela Messija...


Priznao je trener "blaugrane" kako je njegova momčad izgubila veliku psihološku prednost pred protivnicima, svjestan je kako više nema ogromnog respekta kojeg su imali kada im je s druge strane stajao jedan od najboljih nogometaša u povijesti.
- Naši protivnici više nas se ne boje kao kada je Messi bio ovdje. Govorimo o najboljem na svijetu - kazao je Koeman.


Još će dugo na Camp Nou plakati za Mesiijem, uspoređivat će se igra i snaga Barcelone s njim i bez njega, a i momčadi će trebati vremena da se navikne na nove okolnosti.


- I za nas je bilo lakše, igrači su znali da ako dodaju loptu Leu on je obično je neće izgubiti. Messija više nema i to ne možemo promijeniti - zaključio je Koeman koji će očito još neko vrijeme morati odgovarati na pitanja o Messiju.


Bod Barceloni golom u 75. minuti donio je Memphis Depay. Bio mu je to prvijenac u dresu katalonskog giganta, a bila je to jedna od rijetkih dobrih stvari o kojima je Koeman mogao pričati nakon utakmice.
- Zbog toga je i doveden, da pravi razliku u ovakvim utakmicama - kazao je trener Barcelone.


Mogao je Depay i donijeti potpuni preokret, ali u završnici je promašio zicer za pobjedu koja bi bila nezaslužena.
- Ne mogu uživati u golu kako bi trebao jer nismo osvojili sva tri boda. Bila je teška utakmica, ali značit će mi to što sam zabio prvijenac. Nadam se da će to biti prvi od mnogih - kazao je Depay


Trener Athletica Marcelino rijetko kada osvaja bodove protiv Barcelone. Ovo mu je, naime, bio tek deveti puta u 26 susreta da je travnjak napustio neporažen. Kao trener Recreativa, Zaragoze, Seville, Villarreala, Valencije i Athletica doživio je čak 17 poraza od "blaugrane".
- Jako sam ponosan na predstavu momčadi, igru, trud, obranu, pritisak, kombinatoriku... Jedino s čime ne mogu biti zadovoljan je rezultat jer smo učinili jako puno dobrih stvari. Jako sam ponosan, 99 posto ljudi koji su gledali utakmicu sigurno će reći da je Athletic zaslužio pobjedu - kazao je trener momčadi iz Bilbaa.


Iz Marcelinove perspektive bitna razlika je što nema Lionela Messija. Gledao je 13 puta kako Argentinac zabija golove njegovim momčadima.
- ​Messi je dugo vremena bio simbol Barcelone. Vrijeme će pokazati kakva je momčad bez njega, ali činjenica je kako će sve biti potpuno drugačije jer najbolji igrač svijeta je igrao u Barceloni - zaključio je Marcelino.

Linker
04. svibanj 2024 00:36