GLYN KIRK Afp
RISKANTNA ODLUKA

Koja će od dvije Realove zvijezde izvoditi jedanaesterce? Ancelotti otkrio: ‘To je morao biti Modrić‘

‘Obojica imaju istu kvalitetu za izvođenje jedanaesteraca i ne želim birati između njih‘
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 15:48

"Odabrali su Rodryga. Nisam imao vremena reagirati i reći da to mora biti Modrić. Inače nemaju slobodu birati tko će izvoditi jedanaesterac", rekao je Carlo Ancelotti nakon pobjede protiv Celte iz Viga prošle sezone. U odsustvu Viniciusa Jr. predviđen za izvođenje bio je Luka Modrić, no Rodrygo je bio taj koji je izveo jedanaesterac odlukom svih igrača. Bila je to gesta kako bi poljuljanom suigraču vratili samopouzdanje. Brazilac je doduše promašio s bijele točke, ali nije to bila bit stvari. Ancelottiju se ta odluka nije svidjela, a na press konferenciji odlučno je konstatirao da igrači ne mogu slobodno birati izvođača, piše Marca.

Dolazak Kyliana Mbappéa ovoga ljeta promijenio je odnos snaga u Kraljevskome klubu. Radi se sve kako bi se izbjegao animozitet između dvojice nogometaša koji su svjesni golova, pa i onih s ​​jedanaest metara, u utrci za Zlatnu loptu. Svaki se pogodak zbraja kako bi brojke na kraju sezone bile u debelom plusu.

image

Vinicius Jr

CESAR MANSO Afp

"Igrači to moraju prihvatiti", kratko je odgovorio talijanski stručnjak na pitanje o prvom jedanaestercu u korist Real Madrida koji je Vinicius poslao u mrežu. Brazilac je u trećem kolu Primere preuzeo odgovornost pri rezultatu 1:0 za Las Palmas i izveo sjajan udarac za svoj prvi pogodak u sezoni. Drugi po redu izvođenja trebao bi biti Mbappé.

"Mislim da je ispravno dati odgovornost obojici. Imaju istu kvalitetu za izvođenje jedanaesteraca i ne želim birati između njih. Imam potpuno povjerenje u njih i tu ne vidim problem", odgovorio je Ancelotti na pitanje koji će od njih dvojice biti primarni izvođač. Mabppé, iskusni napadač s visokim postotkom realizacije, i Vinicius, koji je preuzeo glavnu riječ nakon što je Benzema otišao, morat će se međusobno dogovoriti svaki put kad sudac dosudi jedanaesterac za Real. Dvosjekli je to mač jer je iskusni Talijan prepustio odgovornost dvjema zvijezdama, a samo će vrijeme pokazati hoće li takva odluka završiti kontraproduktivno za interese cijele momčadi.

image

Kylian Mbappe

CESAR MANSO Afp

Talijanski trener u međuvremenu je analizirao vezu između Mbappéa i Viniciusa, ključnu za budućnost aktualnog prvaka, nakon prvih zajedničkih utakmica. Rezultati mu zasad ne idu na ruku, ali za Ancelottija je situacija pod kontrolom i teče po utvrđenom planu:

"Dobro surađuju, po mojem mišljenju. Uvijek se može bolje, problema efikasnosti nema i sigurno ćemo se poboljšati. S vremenom će se Mbappé i Vini uigrati i još bolje surađivati s veznim igračima. U napadu nećemo imati problema, nikad ih nismo ni imali, a još manje će to biti ove sezone kada imamo najbolje igrače na svijetu."

Ono što je trofejni talijanski stručnjak također jasno dao do znanja jest da će, premda tijekom utakmice mogu mijenjati pozicije, Francuz nastaviti kao klasična ‘devetka‘, a Brazilac na lijevoj strani.

Linker
05. rujan 2024 20:18