Barcelona bi željela vidjeti Haalanda u svojem dresu

 INA FASSBENDER Afp
S NJIM NEMA ŠALE

Kontroverzni menadžer lupio šakom o stol: ‘Želite Haalanda? Onda morate dovesti i njih trojicu!‘

Predsjednik katalonskog kluba Joan Laporta svjestan je da mu pojačanja itekako trebaju
Piše: SNObjavljeno: 16. prosinac 2021. 11:08

Barcelona ima sezonu puno razočaranja i svima je jasno kako klub s Camp Noua mora dovesti pojačanja već ove zime, a definitivno sljedećeg ljeta kako im se ovo ne bi ponovilo. Zna to i predsjednik kluba Joan Laporta koji već radi na pojačanjima za sljedeću sezonu.

Igrač koji je u prvom planu katalonske momčadi je Erling Haaland. Mladi norveški napadač ima klauzulu s Borussijom Dortmund po kojoj sljedećeg ljeta može napustiti klub po cijeni puno manjoj od tržišne. Odšteta od 75 milijuna eura definitivno nije velika kada se zna koliko Haaland može donijeti svakoj momčadi, a zna to i njegov menadžer Mino Raiola koji se postavlja kao tvrdi pregovarač u razgovorima sa zainteresiranim klubovima.

Tako je svima jasno da će ta cijena od 75 milijuna dolara dosta narasti kada se u sve uključi naknada za Raiolu, a i Haaland će sigurno dobiti neki bonus. No, španjolski Sport donosi kako je slavni menadžer postavio zanimljiv ultimatum Barceloni.

Naime, on je u pregovorima s Laportom potpis Haalanda uvjetovao angažmanom još trojice igrača - Xavija Simonsa, Noussaira Mazraouija i Paula Pogbu. Svima trojici ugovor istječe sljedećeg ljeta i Barcelona ne bi za njih morala plaćati odštetu, a Laporta je navodno zainteresiran za Simonsa, 18-godišnjeg veznjaka koji je trenutno u PSG-u i Mazraouija, 24-godišnjeg desnog beka koji igra u Ajaxu.

Problem predstavlja Pogba. Osim što bi za francuskog veznjaka Barcelona trebala izdvojiti veliki novac za plaću i bonuse, Pogba se ne uklapa u stil kojeg želi igrati Xavi Hernandez. Jednostavno, trener Barcelone smatra da mu u veznom redu treba drukčiji tip igrača i ne smatra da bi Pogba trebao doći na Camp Nou. To je Laporta i prenio Raioli, a pregovori oko Haalandovog transfera su trenutno stali. Hoće li Raiola inzistirati na Pogbi ili je to samo još jedna strategija 54-godišnjeg menadžera ostaje za vidjeti.

Linker
26. travanj 2024 16:25