JORGE GUERRERO Afp
PUKLA LJUBAV

Kraj priče i razlaz u Barceloni, Xavi više nije trener: Katalonski velikan već je pronašao njegovu zamjenu

Barcelonu je vodio u 141 utakmici te je ostvario 89 pobjeda, 23 neriješena rezultata i 29 poraza
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 13:53

Ono o čemu se posljednjih nekoliko dana špekuliralo, sada je dobilo i službenu potvrdu. Klub je naime objavio kako Xavi više neće biti trener Barcelone. Barcelonu je vodio u 141 utakmici te je ostvario 89 pobjeda, 23 neriješena rezultata i 29 poraza.

Prošle sezone, Xavi je Barcelonu vodio do naslova prvaka nakon tri sezone suše. Barcelona je u 38 utakmica primila samo 20 golova te je na kraju imala čak deset bodova više od Real Madrida. No, ove sezone stvari su se zakomplicirale za Xavija.

Nakon lošeg perioda, Xavi je najavio da u dogovoru s upravom, napušta Barcelonu krajem sezone. Nakon nešto bolje forme, sve se više pričalo o tome da će legendarni Španjolac ipak ostati na klupi Barcelone što je naposljetku i potvrđeno.

Stvari su ponovno krenule po krivu nakon što je Xavi na jednoj konferenciji za novinare izjavio da Barcelona nema novca za natjecanje s Real Madridom. To je razljutilo upravu kluba koja se nije mogla pomiriti s tom izjavom. Sve je na kraju rezultiralo otkazom za Xavija.

Nekadašnji trener Bayerna te donedavni izbornik Njemačke Hansi Flick bio je na razgovoru s Barceloninim sportskim direktorom Decom te članom sportske komisije Bojanom Krkićem i trebao bi postati novim trenerom katalonskog kluba.

S druge strane Romano tvrdi da je sve već dogovoreno i s njegovim nasljednikom, Nijemcom Hansijem Flickom. Preostalo je još da uprava s Xavijem dogovori detalje oko raskida ugovora i isplate odštete, nakon čega će Flick biti potvrđen kao novi trener.

Flick je kao glavni trener vodio Bayern u 86 utakmica, nakon što je prethodno bio pomoćni trener. S Bayernom je osvojio Ligu prvaka i dva njemačka prvenstva.

Tijekom osvajanja Lige prvaka, u četvrtfinalu je savladao Barcelonu rezultatom 8:2. Nakon tog uspjeha, preuzeo je reprezentaciju Njemačke, koju je vodio u 25 utakmica od kolovoza 2021. do rujna 2023. Na prošlom Svjetskom prvenstvu je s Njemačkom neočekivano ispao u grupnoj fazi.

Linker
24. svibanj 2024 13:59