LLUIS GENE Afp
APSOLUTNI REKORDERI

Kraj priče u Španjolskoj, Real slavi povijesnu 36. titulu prvaka! Girona drugi put u sezoni deklasirala Barcu

Kraljevi su u ranijem terminu na krilima Luke Modrića slavili protiv Cadiza
Piše: Vito TomasObjavljeno: 04. svibanj 2024. 20:33

U 34. kolu španjolskog prvenstva Girona je s 4:2 na svom terenu pobijedila Barcelonu. Slavljem u katalonskom derbiju, odnosno okršaju druge i treće momčadi prvenstva, Girona je preskočila Barcelonu na tablici i nadigrala ih jednakim rezultatom drugi put u sezoni.

Iako su gosti poveli već u trećoj minuti preko Andreasa Christensena, domaćini su ekspresno uzvratili već minutu kasnije pogotkom Artema Dovbika. Ukrajinskom napadaču ovo je dvadeseti pogodak u sezoni čime se odvojio na prvom mjestu najboljih strijelaca lige ispred Judea Bellinghama (18) te Roberta Lewandowskog (17) i Alexandera Sorlotha (17).

Barca je do vodstva došla u samom smiraju prvog dijela, upravo Lewandowski je poentirao iz jedanaesterca u prvoj minuti nadoknade. Međutim, u nastavku je slijedio munjevit preokret Girone. Prvo je u 65. zabio Portu, da bi dvije minute kasnije Miguel Gutierrez potpuno zaokrenuo rezultat. Točku na i drugim pogotkom na utakmici postavio je Portu u 74. minuti.

Ovim porazom Barcelona je i matematički potvrdila novu, ukupno 36. titulu Real Madrida. Kraljevi su u ranijem terminu na krilima Luke Modrića slavili protiv Cadiza, a za slavlje titule bio im je potreban poraz glavnih rivala, što su u konačnici i dočekali.

Girona je četiri kola prije kraja preskočila Barcelonu na tablici te sa 74 boda zauzima drugo mjesto prvenstvene ljestvice, s nedostižnih 13 bodova iza prvog Reala. Ovom pobjedom Girona je osigurala povijesni plasman u Ligu prvaka iduće sezone.

Nogometaši Atletico Madrida svladali su u gostima Mallorcu 1-0 u posljednjem susretu 34. kola španjolske Primere.

Linker
04. svibanj 2024 23:07