Lovro Majer je odigrao odličnu utakmicu za Rennes

 FRED TANNEAU Afp
VATRENI VIKEND

Kraj sezone odgovara Vatrenima. Dalićevi reprezentativci briljirali, dvojica izabrana u najbolje momčadi kola

Donosimo pregled igre hrvatskih nogometaša u najjačim europskim ligama ovog vikenda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. svibanj 2023. 11:44

Nacionalna nogometna prvenstva diljem Europe su došla do svojih završnica. Proteklog vikenda su se u dijelu liga odigrale posljednje ovosezonske utakmice dok će u ostalima prvenstva završiti tijekom sljedećeg vikenda. Činjenica kako je sezona došla u fazu očigledno odgovara Vatrenima jer su upravo Dalićevi izabranici zauzeli gotovo sva mjesta u našem tjednom pregledu najboljih igara hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga. Proteklih tjedana često smo na ovom popisu imali dosta igrača koji nisu u krugu Vatrenih, sada je taj broj dosta manji.

Najbolji dojam ovog vikenda je ostavio Lovro Majer koji je bio najbolji igrač utakmice između Rennesa i Monaca koju je Majerova momčad pobijedila s 2:0. Hrvatski reprezentativac postigao je prvi gol na utakmici, za svoju igru dobio ocjenu 8,2 što mu je donijelo i izbor u idealnu momčad 37. kola Ligue 1.

Sličnu utakmicu je odigrao i Nikola Vlašić. Njegov Torino je s 4:0 pobijedio na gostovanju kod Spezije, a hrvatski reprezentativac je upisao dvije asistencije što mu je također bilo dovoljno za ocjenu 8,2 i ulazak u idealnu momčad 37. kola Serie A.

Dobru utakmicu je odigrao i Borna Sosa koji je u remiju Stuttgarta i Hoffenheima (1:1) ocijenjen sa 7,7. Prvi igrač na ovoj listi koji nije u krugu reprezentativaca je Dominik Oroz, 22-godišnji stoper koji igra za nizozemski Vitesse. Njegova momčad je u posljednjem kolu tamošnjeg prvenstva u gostima neočekivano pobijedila Feyenoord (1:0) koji je osvojio novi naslov prvaka. Oroz je odigrao dobru utakmicu te za nju dobio ocjenu 7,6.

image

Najbolji Hrvati u 10 najjačih liga Europe

SOFA SCORE

Antonio Čolak je na utakmici protiv St.Mirrena u igru ušao u 69. minuti, a 8 minuta kasnije je postigao treći gol na utakmici (3:0). To mu je bio 14. prvenstveni gol u sezoni, a za njega je dobio ocjenu 7,4. Istu ocjenu je dobio i Ivo Grbić koji u posljednje vrijeme brani za madridski Atletico. U 37. kolu La Lige sačuvao je praznu mrežu protiv Real Sociedada (2:0).

Marcelo Brozović nastavlja s dobrim igrama za Inter u završnici sezone. Brozović je upisao asistenciju u pobjedi Intera nad Atalantom (3:2) te za svoju igru dobio ocjenu 7,4. Na istoj utakmici gol je postigao Mario Pašalić, a on je dobio ocjenu 7,1 s kojom je također ušao među 10 najbolje ocijenjenih Hrvata u najjačim europskim ligama ovog vikenda.

Ivor Pandur je primio jedan gol u remiju svoje Fortune i NEC-a (1:1), ali je svejedno bio dosta dobar te je dobio ocjenu 7.3. Nju je zaslužio i Marin Ljubičić za nastup za LASK na gostovanju kod Rapida (1:1).

Linker
19. travanj 2024 14:22