OSCAR DEL POZO/AFP
Reakcija nakon rušenja lidera

‘Kroos, Modrić, Benzema, svi su oni je**no dobri!‘ Slavni Zinedine Zidane si dao oduška pred novinarima

Slavni francuski trener Reala nahvalio je svoje igrače nakon Atletica i otkrio recept za uspjeh
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2020. 07:57

Zinedine Zidane nije skrivao oduševljenje nakon 2:1 slavlja protiv Atletica u velikom gradskom derbiju 13. kola španjolskog prvenstva.

Iza Reala je tjedan iz snova u kojem su savladali Sevillu, Borussiju Mönchengladbach i to sve u trenucima dok se nagađalo o Zidaneovoj smjeni. Koji je bio Realov recept za uspjeh protiv Atletica?

'Iskoristili smo Modrića i Kroosa kako bi pronašli izlaz i to je istina. Onda smo igrali s jedne na drugu stranu i dijagonalama otvarali i pronalazili prostor", izjavio je Zidane.

"Kroos, Modrić, Benzema, svi su oni je**no dobri! Oni su fenomenalni. Oni pokazuju jako visoku, šampionsku razinu. Svi zapravo. Govorim o Kroosu, Modriću, Karimu, ali i Lucasu Vazquezu, Carvajalu i našem kapetanu, svima", dodao je slavni Zidane u izjavi nakon utakmice.

"Osvojili smo tri boda, ali moramo ovako nastaviti u ligi. Drago mi je da smo odigrali ovakvu utakmicu protiv jako dobre momčadi koja nije izgubila 26 uzastopnih utakmica. Dobro smo ih pritiskali i nismo im dali da se opuste na lopti cijelu utakmicu. Na kraju su imali samo jednu priliku i to preko Saula. Moramo biti sretni", objasnio je slavni Francuz, čija momčad za liderom Atletico sada zaostaje 6 bodova.

Upitan je Zidane i jesu li kritike utjecaje na njega i momčad?

"Ne znam, najvažnije je vjerovati, a mi uvijek imamo vjeru u sebe. Bilo je teških trenutaka, ali znamo da zajedno možemo do rezultata i to smo pokazali. Real zna kako se igra. Stvari koji te zabole također te mogu i ojačati. Kritike su dio nogometa, ali igrači su opet pokazali karakter", zaključio je Zidane.

Atléticov trener Diego Simeone zbog toga je preuzeo na sebe odgovornost za poraz.

"Znali smo da će oni imati dodavanja preko Modrića, Casemira i Kroosa, da će otvarati prostor šaljući loptu na krila. Znali smo se oduprijeti takvoj igri u susretu s Barcelonom, no danas u tome nismo uspjeli. To je tako u nogometu", izjavio je Simeone na konferenciji za medije.

Uspješan nastup bio je važan 35-godišnjem Modriću, najstarijem igraču Real Madrida, koji od uprave traži produženje ugovora. Ugovor mu istječe 30. lipnja a uprava se nije oglasila o njegovoj želji. Real Madrid je, pak, nakon kratke krize upisao tri pobjede zaredom protiv Seville, Borussije Monchengladbach i Atlético Madrida čime je Zidane učvrstio svoju poziciju.

Linker
05. svibanj 2024 03:03