Toni Kroos

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
ZANIMLJIV POGLED

Kroos prognozom šokirao Bavarce: Evo što slavni Nijemac predviđa Bayernu

Bivši veznjak Bayerna i Real Madrida završio je igračku karijeru u dresu Njemačke na Euru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 15:14

Nakon 11 godina dominacije, Bayern je u prošloj sezoni ostao bez naslova prvaka Njemačke. Sjajni Bayer Leverkusen uzeo je ponuđeno, iskoristio kikseve Bavaraca i zasluženo osvojio Bundesligu.

Naravno, nakon takvog raspleta u aktualnoj sezoni Bayernov glavni cilj je povratak naslova u München. Mnogi će se ‘na prvu‘ složiti da će se to i ostvariti s obzirom na igrački kadar i proračun s kojim raspolaže bavarski velikan, no takvog mišljenja nije Toni Kroos.

Bivši veznjak Bayerna i Real Madrida završio je igračku karijeru u dresu njemačke reprezentacije na Europskom prvenstvu, a sad se okušao u ulozi prognozera te je najavio da Bayern ni u ovoj sezoni neće biti njemački prvak. I ne samo to, već smatra da momčad trenera Vincenta Kompanyja neće osvojiti ni drugo mjesto u prvenstvu!

- Bayer Leverkusen će obraniti naslov, a moja je prognoza da će Borussia Dortmund osvojiti drugo mjesto – rekao je Toni Kroos gostujući u podcastu ‘Einfach mal Luppen‘ sa svojim godinu dana mlađim bratom Felixom, također bivšim nogometašem.

- Prije mjesec i pol rekao bih da će Dortmund biti peti ako stvari krenu dobro. Smatram da su ranije imali vrlo loše transfere, ali su ovog ljeta napravili senzacionalan posao – rekao je Toni Kroos.

image
THOMAS KIENZLE Afp

Svidjelo mu se što je Borussia dovela igrače kao što su Serhou Guirassy (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Waldemar Anton (Stuttgart) i Yan Couto (Manchester City, posudba).

Braća Kroos prognozirala su da će Bayern biti treće, a RB Leipzig četvrti, kao i u prošloj sezoni. Toni očekuje Eintracht na petom mjestu, na koje je Felix smjestio Freiburg.

Legendarni Realov veznjak osvrnuo se i na svoj bivši klub s kojim je osvojio brojne trofeje.

- Mislim da će to biti suverena priča kroz dulje razdoblje, Real će naravno obraniti naslov prvaka Španjolske, oko toga nemam nikakvih dvojbi. Utrku za drugo mjesto dobit će Atletico Madrid ispred Barcelone – prognozirao je Kroos.

Linker
05. rujan 2024 10:48