CHEN YICHEN Xinhua Via Afp
FINANCIJSKE ‘GLAVOBOLJE‘

La Liga odbila plan iz snova: Messi i društvo sve dalje od Barçe, klub mora srezati troškove za strašan iznos

La Liga za sada smatra da će Barcelona teško ispuniti rokove i zahtjeve
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. svibanj 2023. 06:13

Nema kraja Barceloninim financijskim problemima. Preko direktora Joana Laporte i Matea Alemanyja klub pokušava razriješiti probleme financijskog fair-playa s La Ligom, ali do dogovora za sada nije došlo.

Prema današnjoj situaciji, momčad se i dalje bori da pronađe ravnotežu između svojih prihoda i troškova, koji su vrlo visoki i kao rezultat toga, dogovor između tima i La Lige se čini ‘gotovo nemogućim‘, piše španjolski SPORT.

Medij tvrdi da nema dogovora između dviju strana i da je La Liga zapravo odbacila Barcelonin plan održivosti koji bi im omogućio potpisivanje novih igrača u ljetnom prijelaznom roku. To bi značilo da Barça mora smanjiti svoje troškove za najmanje 200 milijuna eura prije nego što se posveti transferima. Čak se priča da je riječ o iznosu od čak 350 milijuna eura.

Uprava je itekako svjesna činjenice da je dostizanje ovih brojki u tako kratkom roku gotovo nemoguće i zato pokušavaju pregovarati s LaLigom. Ako sve bude po planu, ishod pregovora omogućit će Barceloni da pojača svoju momčad na ljeto.

La Liga za sada smatra da će Barcelona teško ispuniti rokove i zahtjeve, zbog čega zapravo i nema dogovora između momčadi i uprave lige.

Barcelona ima puno toga na kocki u ovom trenutku jer bi ih ovo neslaganje moglo spriječiti u registraciji novih ugovora igrača poput Gavija i Ronalda Arauja. Povrh toga, potencijalni dolasci Lionela Messija, Iniga Martineza i Ilkaya Gündogana također će biti ugroženi, čime bi propao veliki plan kluba o pojačanjima za iduću sezonu.

Linker
03. svibanj 2024 22:02