Jordi Alba i Gerard Pique

 JOSEP LAGO Afp
U NEMILOSTI TRIBINA

Legenda Barcelone gromoglasno izviždana, Xavi poručio navijačima: Nije me previše briga zašto to radite!

‘Jedina stvar koju mogu reći o Piquéu jest da je on, igrao ili ne, primjer u svlačionici‘
Piše: JL.Objavljeno: 21. listopad 2022. 23:39

Gerard Piqué već je neko vrijeme na meti kritika Barceloninih navijača. Nakon njegove loše partije u dvoboju Lige prvaka s Interom, El Clasico je odgledao s klupe za pričuve, da bi u srijedu dobio priliku u završnici utakmice španjolskog prvenstva protiv Villarreala. Njegov ulazak u igru popraćen je zvižducima s tribina.

Iskusni stoper u 78. je minuti zamijenio Julesa Koundéa, a u tom su se trenutku s velikog dijela tribina Camp Noua počeli prolamati gromoglasni zvižduci. Iako je dio tribina pokušao odgovoriti pljeskom, dominirali su zvižduci navijača nezadovoljnih recentnim nastupima 35-godišnjeg Španjolca, kao i njegovim protivljenjem smanjenju plaće,

Po završetku utakmice, u Piquéovu obranu stao je sportski direktor Barcelone Jordi Cruyff.

- Navijači uvijek imaju moć reagirati, ali jako je bitno podržati sve igrače koji su na terenu. Oni nose naš dres i ako im se zviždi neće igrati bolje. Podrška od prve do zadnje minute je ključna - istaknuo je Nizozemac, a slično razmišlja i trener "blaugrane" Xavi Hernandez:

- Jedina stvar koju mogu reći o Piquéu jest da je on, igrao ili ne, primjer u svlačionici. Ne znam zašto mu zvižde i nije me previše briga. Njegovo ponašanje mi je bitno.

Od 14 ovosezonskih utakmica (španjolskog prvenstva i Lige prvaka), Piqué je nastupio u njih sedam, a samo je četiri puta igrao od prve minute.

Linker
25. travanj 2024 02:48