PAUL ELLIS Afp
‘ON ME FASCINIRA...‘

Legenda otkrila Modrićevu tajnu i mogući rasplet karijere: ‘Luka ne želi tu ostati samo reda radi...‘

Produljenje Luke Modrića s Real Madridom komentirao je nekadašnji klupski napadač Predrag Mijatović
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2022. 09:08

U radijskoj emisiji El Larguero dao je velike komplimente na raćun neuništivog kapetana Vatrenih koji je potpisao ugovor s Realom do ljeta 2023. godine.

"Poznajem ga i još je puno nogometa pred njim. Ako imate entuzijazam i fizički ste spremni, godine postaju manje važne", rekao je Mijatović.

Istaknuo je bivši crnogorski napadač kako je prehrana i briga za vlastito tijelo kod Modrića na vrhunskoj razini.

"Inače igrači s godinama nakon 33. rođendana počinju dobivati na težini. Ali profesionalci kao Luka gube na težini. Započeo je sezonu sa 71 kilogramom, a završio ju sa 70. To je njegova tajna i trajat će najmanje još godinu dana na ovoj razini. Nisam iznenađen s njegovim produljenjem jer to zaslužuje, Luka je bio ključan u ovogodišnjem uspjehu", dodaje Mijatović nakon sezone u kojoj je Real osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka.

image

Predrag Mijatović

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Otkrio je i još jedan detalj.

"Ono što me fascinira je da mi Modrić kaže da je Svjetsko prvenstvo jedno, ali da mu je Madrid sve. Kada je Luka stigao prije deset godina ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti ovakav scenarij, osvajanje pet Liga prvaka. Velikani poput Ronalda Nazarija, Ibrahimovića i nekih drugih nemaju nijedan, a Luka ih je osvojio pet. A najnevjerojatnije je da on želi još. Pričao mi je već o sljedećoj sezoni, da moramo osvojiti novi naslov prvaka, da možemo puno u Ligi prvaka..."

Dodao je za kraj kako je zbilja Lukina želja okončati karijeru u Realu.

"Njegova ideja je završiti karijeru u Realu, ali ne razmišlja previše o tome. Najvažnija mu je sljedeća sezona. Ako Luka nastavi igrati na ovakvoj razini, može ostati u Madridu do kad želi. Luka ne želi tu ostati samo reda radi, nego želi biti dok doprinosi da se ostvare velike stvari. Kada će vidjeti da više neće toliko doprinijeti, potražit će druge opcije", zaključio je Mijatović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2022 14:06