PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NAZIRE SE KRAJ

Legenda otkrila zbog čega je Real odlučio povući ključni potez u slučaju Modrića: ‘Treba im odati priznanje‘

‘Mora im se odati priznanje što su se riješili igrača dok su još bili sjajni za momčad‘, kaže Henry
Piše: Vito TomasObjavljeno: 10. ožujak 2024. 08:48

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, po svemu sudeći, igra svoju posljednju sezonu u dresu Real Madrida. Turbulentna sezona u kojoj 38-godišnji veznjak minute dobiva na kapaljku sasvim će sigurno privesti kraju Modrićevu 12-godišnju avanturu u španjolskoj prijestolnici.

Iako se u pretprošlom kolu La Lige prometnuo u heroja golom za pobjedu protiv Seville, u posljednje dvije utakmice opet je ulazio s klupe u samom finišu susreta. Novi ponižavajući trenutak za Modrića stigao je u europskom duelu protiv Leipziga, gdje je zaigrao mršavih 13 minuta, unatoč tome što je Carlo Ancelotti na teren poslao čak pet veznjaka. Ipak, ako je suditi po Thierryju Henryju, Real s Modrićem radi sjajan posao te na najbolji način koristi njegove usluge i iskustvo.

- Realu se mora priznati da zna graditi momčad tako da zadrži dio stare garde i ojača je odličnim mladim igračima. Konkretno, Real je najbolji kada je u pitanju odluka o rastanku s važnim igračima. Ne mislim samo na one igrače čiji je odlazak logičan, već i na to kako su se pravovremeno riješili igrača koji su bili na vrhuncu poput Cristiana Ronalda, Casemira, Ozila, Varanea... - izjavio je legendarni Francuz u studiju CBS Sportsa pa nastavio jednakim tonom:

- Pogledajmo posebno slučaj trojke Modrić, Kroos, Casemiro. Real je prije dvije godine prodao najmlađeg od trojice, Casemira, koji je tada imao 30 godina. Logično se zapitati: zašto su prodali najmlađeg od njih? Zato što su točno ocijenili da će dvojica koji su pošteđeni biti pravi mentori za prihvat i odgoj mladih. I zato im se mora odati priznanje što su se riješili igrača dok su još bili sjajni za momčad - zaključila je legenda Arsenala.

Modrić je s Kraljevskim klubom osvojio sve što se osvojiti može, a sadašnji ugovor ističe mu na kraju ove sezone. Predivnoj priči nazire se kraj, ali, ako je suditi po nekim Modrićevim izjavama, ne i potpuni kraj karijere. Pred Modrićem je sad dugo očekivani Euro u Njemačkoj, a tek onda slijede ozbiljnije rasprave o njegovoj budućnosti.

Linker
29. travanj 2024 16:04