Iker Casillas
 David Ramos/Getty Images / Getty Images
OSTAJE U NOGOMETU

LEGENDA REALA NAJAVILA UTRKU ZA VISOKU FUNKCIJU PA SE PRISJETILA NAJTEŽEG TRENUTKA Cijeli nogometni svijet bio je uz njega: 'Bilo me strah spavati...'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 20. travanj 2020. 17:42

Kandidat je za predsjednika Španjolskog nogometnog saveza i još u “zapisniku” Porta kao njihov vratar, ali 38-godišnjem Ikeru Casillasu zdravlje je apsolutni prioritet u 2020. godini. Legendarni španjolski vratar dao je za službenu stranicu Porta veliki intervju u kojemu je dotaknuo brojne teme, a na samom početku nahvalio je portugalski grad.

- Obožavam Porto. Grad koji me uvijek iznova oduševi, mogu mirno prošetati njegovim ulicama i to je nešto što mi je nedostajalo u životu. Tu sam posljednjih pet godina, ali od početka sam osjetio da me poštuju i zato sam jako zahvalan što sam stigao u Portugal.

Iker se osvrnuo i na pandemiju koronavirusa.

Predsjedničke ambicije

- U Španjolskoj je jako loše, kao i u Italiji, a sada i u Velikoj Britaniji. Neke države su doživjele pravi tsunami pandemije. U Portugalu je puno drukčija situaciju nego primjerice u Madridu. U Portugalu je dopušteno prošetati ulicom, ali jasno, uz oprez.

Casillas je ispričao i kako krati vrijeme tijekom karantene. Uz lagane treninge i druženje s obitelji, španjolski vratar priznaje da je i njega oduševila Netflixova serija Casa de Papel.

- Jako mi se sviđa ta serija, ali gledam i House of Cards koju sam uvijek želio pogledati. Gledam i filmove, puno čitam...

Prije nešto malo manje od godinu dana, Casillas je preživio infarkt, a povratak na terene, kako sam ističe, ne dolazi u obzir.

- Moram biti realan, zdravlje je na prvom mjestu. Kad sam doživio infarkt, mjesec dana nakon toga strahovao sam od bilo kakve i najmanje tjelesne aktivnosti. Bilo me strah hodati, spavati, jako sam se loše osjećao, ali sada samo puno bolje. Uzimam lijekove od kojih mi se zdravlje popravlja, a sada su doktori ti koji mi govore što smijem, a što ne. Pažljivo slušam njihove savjete - govori Španjolac.

Iako se ne misli vratiti među vratnice, Casillas ima namjeru ostati u nogometu. Naime, bivši Realov vratar želi predsjedničko mjesto Španjolskog nogometnog saveza.

- Ne znam hoću li ostati nakon karijere u Portu. Već sam rekao ljudima u klubu da želim biti na čelu Španjolskog saveza. Ali, ponavljam, sada mi je zdravlje najvažnije. Kad se ova situacija okonča, donijet ću konačnu odluku, ali zasigurno će biti teško otići iz Porta.

Prije nego što je potpisao za Porto, Iker je praktički potjeran iz Reala, kluba u kojemu je stekao status ikone. Španjolac se osvrnuo i na taj bolni rastanak.

- Oduvijek mi je bio san početi karijeru u Realu i okončati je tamo. Ali dogodilo se puno stvari i odlučio sam doći u Porto. Znao sam da dolazim u klub koji je osvojio i Ligu prvaka i Europsku ligu, no imao sam u početku problema s prilagodbom na novi klub, novi grad i novu zemlju. Za mene je ta promjena bila vrlo komplicirana jer sam cijeli život proveo u Madridu i Španjolskoj, ali ne žalim nimalo za tom odlukom.

Linker
20. travanj 2024 04:44