Raul Gonzalez Blanco

 Oscar Barroso/afp/profimedia
NIŠTA OD SENZACIJE

Legenda Reala u zadnji tren ostala bez posla: Zasjenio je sve, a onda na večeri shvatio da nešto kreće po zlu

Poznati majstor bio je pred novim poglavljem karijere, no sve je propalo pred samim potpisom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. rujan 2023. 09:03

Raul Gonzalez bio je pred novim poglavljem nogometne karijere. Nakon veličanstvene igračke epizode, trener Real Madrid Castille prvi je put trebao zasjesti na klupu prvoligaša. Posao je praktički bio dogovoren, Raul je željno iščekivao konačnu odluku uvjeren da će se prepustiti pravcatom izazovu, ali na kraju je ipak ostao kratkih rukava.

Prvi u ligama Petice

Quique Setien smijenjen je s klupe Žute podmornice nakon što je momčad upisala tek tri boda u prve četiri ligaške utakmice. Prvi je stručnjak koji je ostao bez posla u ligama Petice. Bivši trener Barcelone nije se snašao ni na drugoj španjolskoj adresi, a navodno je imao i loš odnos s mnogim članovima kluba, uključujući igrače. Njegov nasljednik gotovo sigurno trebao je biti Raul, no u zadnji tren klub je promijenio odluku. U subotu je objavljen Setieneov nasljednik - riječ je o Pacheti, donedavnom treneru Real Valladolida. Gdje je pošlo po zlu i zašto se Raulov sigurni posao pretvorio u propali slučaj?

image

Quique Setien

Pressinphoto/ddp Usa/profimedia

Marca piše da je Villarreal stupio u kontakt s Raulom u četvrtak. Trener Castille nije krio simpatije prema klubu, ideja ga je zavela i odmah je priopćio Realu da planira otvoriti novu stranicu trenerske karijere. U Madridu mu zatim daju zeleno svijetlo za pregovore, što su španjolski mediji ispratili poput prave senzacije.

Zasjenio konkurente

Raul je zasjenio sve konkurente za klupu Villarreala, a onda mirno odradio trening Castille u petak, znajući da se vrlo vjerojatno radi o posljednjem takvom druženju. Za to vrijeme, Real je kontaktirao Alvara Arbelou, bivšeg dugogodišnjeg beka Kraljeva, a danas trenera U-19 momčadi. Kazali su mu da je Raul na izlaznim vratima, te da bude spreman na preuzimanje Castille.

U 18 sati istog dana Raul se ukrcao na autobus za Linares, gdje će njegova Castilla izgubiti 1:2 od istoimenog kluba. U hotelu su ga čekali predstavnici Villarreala da bi proveli posljednji razgovor s glavnim kandidatom. Spomenuta Marca piše da je razgovor tekao uobičajeno, no u zraku se osjetio čudan osjećaj da je nešto krenulo po zlu. Očito se strane nisu uspjele usuglasiti, no Raul nije želio "raditi dramu" da ne bi poremetio koncentraciju momčadi uoči utakmice.

image

Raul Gonzalez (RM Castilla)

Mutsu Kawamori/aflo/profimedia

Kasno navečer internetom su počele kružiti informacije da Villarreal ima novog trenera - Pachetu. Raul je do kraja dana potpuno ispao iz priče. U subotu je ponovno vodio trening Castille, španjolski mediji pišu da nije razočaran. Svjestan je da mora nastaviti u Madridu, što mu ne predstavlja veliki problem jer tamo se oduvijek dobro osjećao. Iako se nadao da ga čeka znatno veći izazov...

Linker
26. travanj 2024 13:49